دوره 18، شماره 114 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 114 صفحات 275-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maghsoudlou Kamali D, Esmaeili G, Shahidi S, Maghsoudlou Kamali D. Heat and moisture transfer and shrinkage simulation of beetroot (Beta vulgaris) drying. FSCT 2021; 18 (114) :263-275
مقصودلو کمالی دانیال، اسماعیلی قدیر، شهیدی سید احمد، مقصودلو کمالی دنیا. شبیه سازی چروکیدگی و انتقال رطوبت و حرارت در خشک کردن چغندر لبویی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (114) :263-275

1- گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت‌الله آملی، آمل، ایران
2- گروه مهندسی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی ، آمل، ایران ، sashahidy@yahoo.com
4- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی، آمل، ایران
خشک‌کردن، یک روش مهم نگهداری مواد مرطوب است و برای طیف گسترده‌ای از محصولات صنعتی و کشاورزی قابل استفاده است. با توجه به فعالیت آبی کم، در فرآورده‌های خشک‌شده نرخ فساد محدود است و به دلیل کاهش حجم به‌راحتی قابل حمل‌ونقل و نگهداری هستند و نیازی به نگهداری در سردخانه ندارند درنتیجه در این فرآورده‌ها هزینه مصرف انرژی پایین است. هدف از مطالعه حاضر توسعه یک مدل برای توصیف انتقال جرم و حرارت طی خشک‌کردن تکه‌های چغندر لبویی بود. دما، رطوبت و چروکیدگی یک قطعه چغندر لبویی استوانه‌ای شکل طی خشک‌کردن در سه دمای مختلف هوا (50، 60 و 70 درجه سانتی‌گراد) شبیه‌سازی شدند. معادلات انتشار رطوبت و حرارت همزمان با شرایط مرزی همرفتی با استفاده از یک‌زبان شبیه‌سازی (MATLAB) بر اساس روش تفاضل محدود حل شدند. چروکیدگی، ویژگی‌های حرارتی و نفوذ رطوبت متغیر در شبیه‌سازی مدنظر قرار گرفتند. نتایج شبیه‌سازی به شکل رضایت بخشی با درجه حرارت و رطوبت اندازه‌گیری شده از چغندر لبویی طی خشک شدن توافق داشت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1399/10/22 | پذیرش: 1400/1/18 | انتشار: 1400/5/10