دوره 18، شماره 114 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 114 صفحات 194-181 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaiyan Attar F, Sedaghat N, Yeganehzad S, Pasban A, Hesarinejad M A. Shelf life modeling of Badami's fresh pistachios coated with chitosan under modified atmosphere packaging conditions. FSCT 2021; 18 (114) :181-194
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49041-fa.html
رضائیان عطار فرناز، صداقت ناصر، یگانه زاد سمیرا، پاسبان آتنا، حصاری نژاد محمدعلی. مدلسازی ماندگاری پسته تازه رقم بادامی پوشش‌دهی شده با کیتوزان در شرایط بسته‌بندی اتمسفر اصلاح شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (114) :181-194

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49041-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، sedaghat@um.ac.ir
3- گروه فراوری موادغذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
چکیده:   (1470 مشاهده)
ماندگاری مدت زمانی است که تحت شرایط خاص با کاهش قابل قبول کیفیت ماده غذایی مطابقت دارد. این ویژگی به عوامل مختلف ذاتی و محیطی نظیر ماهیت ماده غذایی، فرآیندهای نگهداری، پوشش­دهی و نوع بسته­بندی بستگی دارد و بر پایداری محصول تأثیر می­گذارد. توانایی پیش­بینی زمان ماندگاری از ارزش تجاری قابل توجهی برخوردار است، اما هیچ روش قابل اتکایی برای این منظور در مورد پسته تازه وجود ندارد. پژوهش حاضر با هدف ایجاد مدل­های ریاضی به منظور پیش­بینی زمان ماندگاری مواد غذایی، با استفاده از نمونه­های پسته تازه رقم بادامی پوشش­دهی شده با پوشش خوراکی کیتوزان در غلظت­های متفاوت (صفر، 1 و 5/1 درصد) و تحت سه اتمسفر شامل هوای معمولی، مپ غیرفعال و مپ فعال انجام گردید. مطالعه زمان ماندگاری در دمای 5 درجه سانتیگراد انجام گرفت و یک پیش­بینی چند­ متغیره از ویژگی­های بافتی دستگاهی و حسی از طریق مدل­های سینتیک انجام گرفت. در این پژوهش، پسته تازه پوشش­دهی شده با 5/1درصد کیتوزان تحت شرایط بسته بندی مپ ­فعال، دارای بالاترین زمان ماندگاری پیش­بینی شده (86 روز) بود. همچنین، مدل­های مختلف بدست آمده توانستند زمان نرم شدن تا پایان مدت زمان ماندگاری را در شرایط مختلف پوشش­دهی و بسته­بندی پسته تازه به خوبی پیش­بینی کنند.
متن کامل [PDF 676 kb]   (670 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/10/20 | پذیرش: 1399/12/17 | انتشار: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.