دوره 18، شماره 114 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 114 صفحات 34-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh behbahani B. Boswellia sacra essential oil: Antioxidant activity and antifungal effect on some spoilage fungi causing strawberry rot. FSCT 2021; 18 (114) :25-34
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48784-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز. اسانس کندر (Boswellia sacra) : قدرت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدقارچی آن بر تعدادی از سویه‌های عامل فساد میوه توت‌فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (114) :25-34

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48784-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mr.joneid@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1589 مشاهده)
در این پژوهش، فعالیت ضدقارچی اسانس کندر بر قارچ‌های عامل فساد میوه توت‌فرنگی (بوتریتیس سینه‏را، آسپرژیلوس نایجر و رایزوپوس استولونیفر) با استفاده از آزمون‌های ضدمیکروبی انتشار چاهک در آگار، دیسک دیفیوژن آگار، ماکرودایلوشن براث و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. راندمان استخراج، محتوای فنول و فلاوونوئید کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس (ویژگی مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و ABTS) نیز تعیین گردید. راندمان استخراج اسانس کندر برابر با 30/1 درصد وزنی/وزنی بود و میزان فنول و فلاوونوئید کل اسانس نیز به ترتیب 37/69 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم وزن خشک و 40/38 میلی‌گرم کوئرستین در گرم وزن خشک بدست آمد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس کندر با روش‌های مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS به ترتیب 50/57 و 66/48 درصد بود. مطابق نتایج آزمون‌های انتشار چاهک در آگار و دیسک دیفیوژن آگار، قارچ‌های بوتریتیس سینه‏را و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب حساس‌ترین (بیشترین قطر هاله عدم رشد) و مقاوم‌ترین (کمترین قطر هاله عدم رشد) نسبت به اسانس کندر بودند. محدوده غلظت بازدارندگی از رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس کندر به ترتیب 25-50 و 200-400 میلی‌گرم در میلی‌لیتر مشاهده شد. مطابق نتایج، اسانس کندر دارای ترکیبات زیست فعال با ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی مناسبی بوده و قابلیت استفاده بعنوان افزودنی طبیعی جهت افزایش عمر نگهداری انواع مختلف محصولات غذایی را دارا می‌باشد.    
متن کامل [PDF 486 kb]   (698 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1399/10/10 | پذیرش: 1399/11/7 | انتشار: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.