دوره 14، شماره 64 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 64 صفحات 43-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarlak F, Khademi O, Erfani Moghadam J. Assessment the effects of some postharvest treatments on increasing storability of bottom mushroom. FSCT 2016; 14 (64) :50-43
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4760-fa.html
سرلک فهیمه، خادمی اورنگ، عرفانی مقدم جواد. ارزیابی اثر برخی تیمارهای پس از برداشت بر افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمه‌ای. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (64) :50-43

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4760-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام
2- عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شاهد
3- عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه ایلام
چکیده:   (7716 مشاهده)
چکیده عمر پس از برداشت قارچ خوراکی به دلیل حمله باکتری و قهوه­ای شدن آنزیمی محدود است. در این پژوهش برای افزایش ماندگاری قارچ تکمه­ای از ترکیبات ضد باکتری و ضد قهوه­ای شدن استفاده شد. به این منظور تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک در غلظت­های 5/1 و 5/2 میلی­مولار، پراکسید هیدروژن در غلظت­های 5/1 و  5/2 درصد، اسید آسکوربیک در غلظت 5/1 میلی­مولار و کلرید کلسیم در غلظت یک درصد به صورت غوطه­وری به مدت دو دقیقه بر قارچ خوراکی اعمال شده و قارچ­ها پس از بسته­بندی با پوشش سلوفان در دمای چهار درجه سانتیگراد انبار شدند. شاخص­های درصد افت وزن، درجه قهوه­ای شدن، نشت یونی و میزان تشکیل کلونی باکتریایی در زمانهای 8 و 16 روز پس از انبارداری اندازه­گیری شدند. بر اساس نتایج حاصل تیمارهای کلرید کلسیم، اسید آسکوربیک و پراکسید هیدروژن موجب کنترل قهوه­ای شدن در مقایسه با شاهد گردیدند. ولی تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک با وجود کاهش بار میکروبی چندان تاثیر مثبتی از این نظر نشان ندادند. تیمار کلرید کلسیم با کاهش از دست دادن آب، نشت یونی و جمعیت باکتریایی، تیمار اسید آسکوربیک با کاهش نشت یونی، جمعیت باکتریایی و تیمار پراکسید هیدروژن با کاهش جمعیت باکتریایی منجر به افزایش عمر پس از برداشت قارچ خوراکی شدند.
متن کامل [PDF 192 kb]   (2299 دریافت)    

دریافت: 1395/1/28 | پذیرش: 1395/5/28 | انتشار: 1396/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.