دوره 18، شماره 112 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 112 صفحات 79-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirani Bidabadi K. Investigation of the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration Malva sylvestris extracts and their interaction on some pathogenic bacteria in vitro. FSCT 2021; 18 (112) :69-79
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-45729-fa.html
شیرانی بیدابادی خدیجه. ارزیابی حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی عصاره‌های پنیرک (Malva sylvestris) و بر همکنش آن‌ها بر تعدادی از باکتری‌های بیماری‌زا در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (112) :69-79

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-45729-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ، bidaabadi1365@yahoo.com
چکیده:   (1743 مشاهده)
گیاه پنیرک با نام علمی Malva sylvestris متعلق به خانواده پنیرکیان است. ترکیبات مؤثر و فعال موجود در گیاه پنیرک می‏تواند دلیلی برای فعالیت زیستی گیاه و در نهایت کاربردهای درمانی باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی اثر ضد میکروبی گیاه پنیرک بر تعدادی از باکتری‏های عامل بیماری‏های عفونی بود. عصاره‏گیری از گیاه با روش خیساندن (ماسراسیون) انجام شد. برای سنجش کیفی اثر ضد میکروبی گیاه پنیرک از دو روش دیسک دیفیوژن و تمام ظرف استفاده گردید. برای ارزیابی کمی فعالیت ضد میکروبی نیز از روش میکرودایلوشن براث و روش بازدارنده افتراقی (برهمکنش) استفاده شد. حداقل غلظت‏کشندگی نیز به روش پورپلیت تعیین گردید. نتایج نشان داد، غلظت 100 میلی‏گرم بر میلی‏لیتر عصاره اتانولی بر باکتری‏های استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین اثر را داشت، به طوری که اختلاف معنی‏داری  با تمامی تیمارها ی دیگر از خود نشان داد. انتروباکتر ائروژینوزا بیشترین مقاومت به عصاره‏های آبی و اتانولی گیاه پنیرک داشت. حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اتانولی برای باکتری­های استرپتوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی و انتروباکتر ائروژینوزا به ترتیب 8، 8، 64 و 64 میلی­گرم بر میلی‌لیتر بود. در حالی که برای عصاره آبی به ترتیب 16، 32، 128 و 128 میلی‏گرم بر میلی لیتر بود. در نهایت می‏توان گفت عصاره اتانولی گیاه پنیرک در مقایسه با عصاره آبی اثر بازدارندگی بیشتری بر سویه‏های بیماری‏زا داشت. همچنین نتایج نشان داد، عصاره‏های آبی و اتانولی گیاه پنیرک بر باکتری‏های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی اثر ضد میکروبی بیشتری نشان دادند.  
متن کامل [PDF 500 kb]   (880 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1399/6/14 | پذیرش: 1399/8/14 | انتشار: 1400/3/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.