دوره 18، شماره 112 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 112 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farahmandfar R, AZIMINEZHAD H. Effect of withering, rolling, fermentation and drying steps of Gilan's black tea on its phenolic content and antioxidant properties. FSCT 2021; 18 (112) :1-10
فرهمندفر رضا، عظیمی نژاد حدیث. اثر مراحل پلاسیدن، مالش دهی، تخمیر و خشک کردن چای سیاه گیلانی بر محتوای فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (112) :1-10

1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران ، re1farahmand@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
چای سیاه گیلانی طی تخمیر برگ­های تازه Camelia sinensis var. assamica حاصل می‌گردد. این پژوهش، با هدف بررسی اثر فرآیند تولید چای و روش دم کردن آنها با روش­های ماکروویو و متداول بر محتوای فنولی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی (آزمون مهار رادیکال‌های  DPPHو قدرت احیاکنندگی اتم آهن) صورت گرفت. نتایج نشان داد در اثر فرآیند تخمیر خواص آنتی‌اکسیدانی و محتوای فنولی چای تغییر کرد و همچنین روش دم کردن چای نیز بر این خصوصیات مؤثر بود. بالاترین محتوای فنولی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی را مرحله مالش‌دهی تحت دم کردن با روش ماکروویو نشان داد. در حالی­که، کمترین محتوای فنولی و فلاونوئیدی مربوط به مرحله پلاسیدن تحت دم کردن با روش ماکروویو و کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی نیز مربوط به تیمار چای تحت روش دم کردن متداول بود. بنابراین روش ماکروویو با قابلیت استخراج بالا و کاهش زمان فرآیند می‌تواند در صنعت غذا جایگزین روش­های معمول گردد.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، تخمیر، چای، فرآوری، گیلان
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی