دوره 14، شماره 73 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 73 صفحات 343-349 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

زرعی پویا، فراجی حامد، طباطبایی یزدی فریده، کریمی فر پرستو، بیدخوری هیلسا، فراجی هریس منا. بررسی و مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات سنگین در چای صادراتی و وارداتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (73) :349-343

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4460-fa.html


1- دانشجوی دوره دکتری شیمی تجزیه ، موسسه امین آزما شرق
2- دانشجوی دوره دکتری میکروبیولوژی ، موسسه امین آزما شرق
3- دکتری صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی ، استاد گروه صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی
4- کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی ، علوم صنایع غذایی ، موسسه امین آزما شرق
5- کارشناس ارشد شیمی تجزیه ، موسسه امین آزما شرق
6- کارشناس ارشد بیوتکنولوژی دامی، موسسه امین آزما شرق
چکیده:   (2882 مشاهده)
چکیده چای یکی از رایج ترین نوشیدنی ها در جهان است و به علت اثرات مثبت آن در سلامت انسان، بعنوان یک گیاه دارویی مورد توجه قرار دارد. گیاه چای (Camellia sinensis)  قادر به جذب و ذخیره عناصر فلزی در بخش های مختلف گیاه می باشد .با توجه به تاثیرات نامطلوب فلزات سنگین بر سلامت انسان و مصرف زیاد چای در کشور ایران، هدف از این بررسی تعیین و مقایسه فلزات سنگین و ویژگی های فیزیکوشیمیایی در دو دسته چای صادراتی و وارداتی می باشد. در این مطالعه 48 نمونه به صورت تصادفی در طول سال 1393 جهت بررسی میزان فلزات سنگین و ویژگی های فیزیکوشیمیایی مطابق با استانداردهای ملی ایران مورد بررسی قرار گرفت. برای ارزیابی پارامترهای آماری از میانگین بوسیله نرم افزار Minitab 16 استفاده شد. نتایج نشان داد که میانگین داده ها در اغلب  ویژگی های فیزیکوشیمیایی و فلزات آرسنیک و سرب در دسته واردات بیش از صادرات است. این در حالی است که فیبر خام، مس، کادمیوم و جیوه در نمونه های صادراتی بیش از نمونه های وارداتی است.
متن کامل [PDF 237 kb]   (4744 دریافت)    

دریافت: 1396/7/3 | پذیرش: 1396/7/3 | انتشار: 1396/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.