دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 312-305 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazrae Sefidi M, Yasini Ardakani S A, Ehterami R, Haghstan N, kimiaee M, Mousavi Nodoushan S. Investigating the situation and the great limitation of artificial dyes used among the health products offered in Yazd city in 1397. FSCT 2021; 18 (116) :305-312
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44156-fa.html
مزرعه سفیدی مریم، یاسینی اردکانی سید علی، احترامی ریحانه، حق ستان نازگل، کیمیایی میترا، موسوی ندوشن سمیه. بررسی وضعیت و میزان فراوانی رنگ‌های مصنوعی به کاررفته در انواع محصولات گوشتی عرضه شده در شهر یزد در سال 1397. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (116) :305-312

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-44156-fa.html


1- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد، یزد، ایران
3- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران ، somayehmousavi@gmail.com
چکیده:   (1166 مشاهده)
مقدمه: رنگ­ها جزو دسته افزودنی­های غذایی بوده که برای افزایش جذابیت مواد غذایی به آنها افزوده می­شوند و در صنعت برای جذب مشتری اهمیت زیادی دارد. رنگ­ها می­توانند عوارضی شبیه آسم، هایپراکتیویتی در کودکان، تضعیف سیستم ایمنی، واکنش­های آنافیلاکتیک و یا حتی اثرات سرطا نزایی داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت و میزان فراوانی رنگ­های مصنوعی به کار رفته در انواع محصولات گوشتی عرضه شده در شهر یزد می­باشد.
مواد و روش ها: تعداد 299 نمونه از فراورده گوشتی به صورت تصادفی نمونه برداری شد و پس از استخراج رنگ با اسید­کلریدریک و تخلیص طبق استاندارد ملی ایران به شماره 2634 با استفاده از روش کروماتوگرافی با لایه نازک مورد آنالیز نوع رنگ قرار گرفتند.
نتایج: نتایج حاصله نشان داد که از 127/38 درصد نمونه­ها که دارای رنگ بودند  37/47 درصد نمونه­ها دارای رنگ مصنوعی، 74/44 درصد از نمونه­ها دارای رنگ غیر مجاز و 89/7 درصد از نمونه­ها دارای هر دو رنگ می­باشند.
نتیجه گیری: استفاده غیرمجاز از رنگهای مصنوعی در تهیه مواد غذایی نگرانی­های بهداشتی زیادی را بوجود آورده است. اطلاع از دلایل استفاده از این رنگ­ها بویژه رنگ غیر مجاز تارتارازین، همچنین بالا‌بردن آگاهی مردم بویژه افراد مرتبط با تولید محصولات و مواد غذایی می­تواند برنامه­ریزی و اقدامات مدیریتی و کنترلی لازم را تسهیل نموده و گام مهمی برای حفظ سلامت جامعه باشد.
متن کامل [PDF 506 kb]   (630 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1399/4/13 | پذیرش: 1400/2/4 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.