دوره 13، شماره 58 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 58 صفحات 91-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khezri Ahmad Abad M, Reza i M, Zolfaghari M. Studying the possibility of using the extract of Entromorpha intestinalis in order to control some food-borne pathogens. FSCT 0; 13 (58) :81-91
خضری احمدآباد محمد، رضائی مسعود، ذوالفقاری مهدی. مطالعه امکان استفاده از عصاره جلبک Enteromorpha intestinalis به منظور کنترل برخی پاتوژن‌های غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (58) :81-91

1- دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
2- استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
3- دانشجوی دکتری گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
چکیده در این تحقیق عصاره جلبک Entromorpha intestinalis با استفاده از حلال‌های آب، کلروفرم، متانول، اتانول، هگزان و استون استخراج گردید و خاصیت ضدباکتریایی و ضد قارچی این عصاره‌ها با استفاده از روش اصلاح شده انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفت. میکروارگانیسم های مورد بررسی شامل باکتری های گرم مثبت Lactococcus  lactis، Listeria monocytogenes ، Bacillus subtilis ، باکتری گرم منفیEscherichia coli  و قارچ Candida albicans  بودند. بر اساس نتایج این تحقیق، برای باکتری L. lactis عصاره های متانولی و هگزانی دارای بهترین اثر ممانعت کنندگی بودند (05/0>p). عصاره متانولی و عصاره اتانولی نیز بهترین عصاره‌ها برای مهار باکتری L. monocytogenes بودند (05/0>p). اما برای سایر میکرواورگانیسم‌های مورد بررسی در این تحقیق، عصاره استونی بهترین هاله‌های بازدارندگی رشد را ایجاد نمود (05/0>p). با توجه به نتایج این پژوهش عصاره جلبک E. intestinalis دارای فعالیت ضدباکتری و ضد قارچی خوبی بر علیه میکروارگانیسم های مورد بررسی بوده و می تواند به عنوان یک ماده ضدمیکروبی طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

دریافت: 1394/1/6 | پذیرش: 1394/8/6 | انتشار: 1395/10/1