دوره 18، شماره 110 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 110 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Noshad M. Evaluation of the minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of Hyssopus officinalis extract on a number of Gram-positive and Gram-negative bacteria: A study "in vitro". FSCT 2021; 18 (110) :1-9
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43563-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی عصاره زوفا بر تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی: مطالعه در شرایط برون‌تنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (110) :1-9

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43563-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1630 مشاهده)
گیاه زوفا (Hyssopus officinalis L)، متعلق به خانواده Lamiaceae است که به طور وسیعی در ایران رشد می­کند. هدف از این پژوهش آزمایشگاهی، ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی عصاره گیاه زوفا به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از سویه­های بیماری­زا در شرایط آزمایشگاهی بود. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره زوفا قطر هاله عدم رشد افزایش یافت. بیشترین هاله بازدارندگی با قطر 70/19 میلی­متر در غلظت 80 میلی­گرم بر میلی­لیتر برای باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد. در غلظت 80 میلی­گرم بر میلی­لیتر عصاره اتانولی زوفا کم­ترین هاله عدم رشد با قطر 30/13 برای باکتری اشرشیا کلی مشاهده شد. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره گیاه زوفا برای باکتری­های سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا به ترتیب 64، 64، 8 و 16 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی عصاره زوفا نیز به ترتیب  128، 128، 32 و 64 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. داده­های به دست آمده در این مطالعه تایید می­کنند که عصاره زوفا مانع از رشد تعدادی از میکروارگانیسم­های بیماری­زا در شرایط برون­تنی شد.
متن کامل [PDF 371 kb]   (799 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1399/3/21 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1400/1/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.