Alizadeh behbahani B, Noshad M, Sahraiyan B. Investigation of the minimum inhibitory concentration and the minimum bactericidal concentration of Eucalyptus globulus essential oil on a number of pathogenic bacteria and the cause of food spoilage. FSCT 2021; 18 (110) :49-57
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43058-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، صحرائیان بهاره. بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس بر تعدادی از باکتریهای بیماریزا و عامل فساد مواد غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (110) :49-57
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-43058-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- دکتری، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده: (2224 مشاهده)
گیاهان دارویی از چندین هزار سال پیش به دلیل خاصیت درمانی مورد استفاده قرار گرفتهاند. اکالیپتوس یکی از این گیاهان است که فعالیت ضدمیکروبی آن در بسیاری از مناطق جهان برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از این پژوهش تجربی، ارزیابی فعالیت ضدباکتری اسانس اکالیپتوس گلوبولوس به 4 روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، میکرودایلوشن براث و تعیین حداقل غلظت کشندگی بر تعدادی از سویههای بیماریزا و عامل فساد مواد غذایی در شرایط برونتنی بود. به طور کلی نمای حساسیتی میکروبهای بیماریزا در برابر اسانس اکالیپتوس گلوبولوس (دیسک دیفیوژن) از مقاومترین به حساسترین سویه به ترتیب شامل سالمونلا تیفی > اشرشیا کلی > سودوموناس ائروژینوزا > باسیلوس سوبتلیس > استرپتوکوکوس پیوژنز > استافیلوکوکوس اورئوس بود. میانگین قطر هاله عدم رشد به روش چاهک آگار برای باکتریهای گرم مثبت 60/18 میلیمتر بود. میانگین قطر هاله عدم رشد برای باکتریهای گرم منفی93/11 میلیمتر بود. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس برای باکتریهای سالمونلا تیفی، سودوموناس ائروژینوزا، اشرشیا کلی، باسیلوس سوبتلیس، استرپتوکوکوس پیوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 128، 64، 64، 32، 16 و 8 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی اسانس اکالیپتوس گلوبولوس نیز به ترتیب 512، 256، 128، 128، 32 و 16 میلیگرم بر میلیلیتر بود. پیشنهاد میشود آزمونهای تکمیلی جهت استفاده از اسانس اکالیپتوس گلوبولوس جهت استفاده به عنوان نگهدارنده طبیعی در صنعت غذا و مصارف دارویی انجام گیرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1399/3/1 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1400/1/15