دوره 17، شماره 108 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 108 صفحات 178-165 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi S, Goli M. Evaluation of antioxidant properties of sodium-selenite microencapsulated in antioxidant-free soybean oil refined. FSCT 2021; 17 (108) :165-178
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42939-fa.html
عباسی ساناز، گلی محمد. ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی سلنیوم ریزپوشانی‌شده در روغن سویای تصفیه‌شده عاری از آنتی‌اکسیدان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (108) :165-178

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-42939-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ازاد اسلامی اصفهان، اصفهان، ایران ، mgolifood@yahoo.com
چکیده:   (1647 مشاهده)

 

چکیده  

تحقیقات بسیاری پیرامون جایگزین کردن آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی با آثار تغذیه‌ای سوء صورت گرفته است. این تحقیق به بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی سلنیت سدیم ریزپوشانی شده در به تأخیر‌اندازی اکسیداسیون روغن سویا پرداخت. ریزپوشانی 15000 پی­پی­ام سلنیت سدیم با صمغ عربی (25، 26، 27، 28، 29%)، صمغ فارسی (متناظر با صمغ عربی مصرفی بترتیب شامل 5، 4، 3، 2، 1%)  و از نسبت حلال اتانول 96%  به مخلوط صمغ و سلنیت سدیم (4، 6، 8، 10، 12) استفاده شد. فرمول بهینه­ اول (صمغ عربی29%، صمغ فارسی 1% و نسبت اتانول به مخلوط  12 به 1 با کارایی ریزپوشانی 94%، اندازه­ ذرات 9/64 میکرومتر) و فرمول بهینه­ دوم (صمغ عربی 27%، صمغ فارسی 3% و نسبت اتانول به مخلوط 10 به 1 با کارایی ریزپوشانی 4/84%، اندازه‌ ذرات 74 میکرومتر) انتخاب شد. نمونه‌های بهینه (6/180پی‌پی‌ام)، بوتیل هیدروکسی آنیزول (200پی‌پی‌ام)، سلنیت سدیم فاقد کپسول (6/8 پی‌پی‌ام معادل سلنیوم کپسول‌های بهینه) به روغن سویای فاقد آنتی‌اکسیدان اضافه شد و دما و زمان نگهداری روغن سویا در انکوباتور با کمک برنامه‌ شتابدهنده شلف لایف (55 درجه سانتی گراد و 0، 23، 44 روز) معادل با انبارداری (20 درجه سانتی گراد  و 0، 180، 360 روز) تنظیم گردید و شاخص­های اکسیداسیون مقایسه شد. با افزایش درصد صمغ عربی و نسبت اتانول به مخلوط، کارایی افزایش و سایز ذرات کاهش یافت. سلنیوم کپسوله شده همانند بوتیل هیدروکسی آنیزول منجر به افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش شاخص‌های اکسیداسیون روغن سویا گردید. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی حداکثری در بازه‌ یکساله‌ نگهداری به شرح زیر بود. بهینه اول (رهایش تدریجی) > بهینه دوم =  بوتیل هیدروکسی آنیزول > سلنیت­سدیم کپسول نشده (مصرف آنی) > شاهد (فاقد آنتی‌اکسیدان).

متن کامل [PDF 570 kb]   (838 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غنی سازی مواد غذایی
دریافت: 1399/2/27 | پذیرش: 1399/6/17 | انتشار: 1399/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.