دوره 12، شماره 49 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 49 صفحات 92-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zare i M, pour Mehdi borujeni M, Niyazi S. Effect of growth phase, type of acid and medium on acid tolerance of Morganella morganii at different pHs. FSCT 2015; 12 (49) :85-92
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4163-fa.html
زارعی مهدی، پورمهدی بروجنی مهدی، نیازی شیما. تأثیر فاز رشد، نوع اسید و محیط بر مقاومت اسیدی مرگانلا مرگانی (Morganella morganii) در pHهای مختلف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (49) :85-92

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4163-fa.html


1- دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (4635 مشاهده)
چکیده توانایی باکتری‌ها در تحمل pHهای پایین از جمله خصوصیات مهمی است که به زنده‌مانی باکتری در محیط‌های مختلف کمک می‌نماید. در مطالعه منابع مختلف اطلاعات زیادی در مورد مقاومت اسیدی باکتری‌‌های مختلف دیده می‌شود اما راجع به مقاومت اسیدی مرگانلا مرگانی که مهمترین باکتری تولید کننده هیستامین در ماهی و مواد غذایی دریایی می‌باشد، اطلاعات اندکی در دسترس است. بنابراین در مطالعه حاضر تأثیر فاز رشد، نوع محیط و اسید بر مقاومت اسیدی مرگانلا مرگانی در pHهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور سلولهای فاز لگاریتمی و سکون باکتری در محیط‌های TSB و PBS با pHهای پایین (3، 4 و 5) ایجاد شده به‌وسیله اسیدهای کلریدریک، استیک، لاکتیک، سیتریک و تارتاریک به مدت یک ساعت قرار گرفت. درصد زنده‌مانی با تقسیم تعداد سلول­های زنده باقیمانده بر تعداد اولیه باکتری‌ها بدست آمد. نتایج این تحقیق به طور کلی مقاومت اسیدی بالایی را در این باکتری نشان داد. در مورد همه اسیدهای مورد استفاده با کاهشpH تعداد سلول­های زنده باقیمانده کاهش یافت. سلولهای فاز سکون مرگانلا مرگانی مقاومت اسیدی بیشتری را در مقایسه با سلول­های فاز لگاریتمی نشان دادند و تفاوت معنی­داری (05/0>p) در مقاومت اسیدی این باکتری در محیط‌های TSB و PBS در pHهای مختلف مشاهده نگردید. علاوه بر این اسید استیک و اسید لاکتیک اثر ضد میکروبی بیشتری را نسبت به سایر اسیدهای مورد استفاده بر سلول­های فاز سکون و لگاریتمی مرگانلا مرگانی نشان دادند. 
متن کامل [PDF 193 kb]   (3119 دریافت)    

دریافت: 1392/2/4 | پذیرش: 1392/11/4 | انتشار: 1394/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.