دوره 1، شماره 2 - ( 1383 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 31-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study the histamine and volatile amine quantity change of frizzed Sarom fish in comparison to total count and determination of estimate model. FSCT 2004; 1 (2) :23-31
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4088-fa.html
مطالعه تغییرات میزان هیستامین و آمینهای فرار ماهی سارم منجمد در مقایسه با شمارش کلی میکروبی و ارائه مدل پیشگو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1383; 1 (2) :23-31

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4088-fa.html


چکیده:   (5159 مشاهده)
با توجه به اهمیت ماهی ماهی و سایر فرآورده های دریایی به عنوان یک منبع پروتئینی با ارزش و قابل دسترس و با عنایت به فساد پذیری سریع این محصولات، 10 نمونه ماهی سارم که از گونه های متداول عرضه شده به بازارهای فروش می باشد، به منظور مقایسه برخی روشهای شیمیایی کنترل کیفیت شامل اندازه گیری ازت فرار، تری متیل آمین و هیستامین با شمارش کلی باکتریها هوازی سرما دوست، مطالعه و ارزیابی شد تا مناسبترین روش شیمیایی بررسی کیفی این محصولات مشخص شود. با در نظر گرفتن استانداردهای تعیین شده از طرف اداره کنترل کیفی غذا و دارو و انجام آزمون دقیق فیشر، بین این سه فاکتور و شمارش کلی میکروبی در نمونه های مذکور از نظر کیفیت بهداشتی، ارتباط معنا داری مشاهده نشد(p<0.05) اما آزمون کاپا(Value=55%) دلالت بر وجود ارتباط معنادار بین فاکتورهایTC4 و هستامین در این گونه داشت(p=0.05) که بر همین اساس و با فرض مستقل بودنTC و وابسته بودن هیستامین با انجام آزمون آنالیز رگرسیون خطی، ارتباط خطی بین این دو فاکتور به دست آمد و مدل پیشگو ارایه شد (R2=0.76)با توجه به نتایج حاصله، هرچند به نظر می رسد ارزیابی کیفیت گونه سارم، با استفاده از مدل ارایه شده، با اندازه گیری یکی از فاکتورهای هیستامین یا TC، تا اندازه ای امکان پذیر می باشد، اما به منظور کنترل دقیق کیفیت ماهی، بررسی توام این فاکتورها لازم است
متن کامل [PDF 179 kb]   (2671 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: دانشکده علوم پزشکی
دریافت: 1383/5/29 | پذیرش: 1383/6/29 | انتشار: 1383/7/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.