دوره 16، شماره 95 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 95 صفحات 164-155 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

حسینی سید محبوبه، ذکی دیزجی حسن، تقوی زاهد کلایی مهدی، بابایی علی اکبر. سنتز آئروژل نانو سلولز از ضایعات کشاورزی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (95) :155-164

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-40193-fa.html


1- دانشجوی دکتری بیوسیستم، گروه بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز.
2- استادیارگروه بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز.
3- استادیار گروه شیمی پلیمر، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز.
4- دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه جندی شاپور اهواز.
چکیده:   (2346 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش فیبرهای سلولز از ضایعات حاصل از هرس نخیلات کشاورزیبه کمک پیش تیمارقلیایی و رنگ بری استخراج شد و تحت پیش تیمار شیمیاییTEMPO و تیمارمکانیکی آسیاب ساچمه ای به نانو فیبرسلولزی تبدیل شد. سپس هیدروژل نانوسلولز به کمک خشک کن انجمادی خشک شد و آئروژل نانوسلولز حاصل شد. به منظور بررسی مورفولوژی و ساختارظاهری فیبرها، نانوفیبرها و آئروژل های نانوسلولزاز میکروسکوپ الکترونیFE-SEMاستفاده شد. ساختارشیمیایی و گروههای عاملی آنها به وسیله طیف سنج FT-IR و شاخص کریستالیته به کمک پراش اشعه Xتعیین شد. ویژگی های کیفی آئروژل نانوسلولز شامل تخلخل به کمک BETارزیابی شد. نتایج نشان داد که فیبرها و نانوفیبرهای سلولز ساختار میله ای داشته و شبکه سه بُعدیرا تشکیل می دهند. پس از انجام پیش تیمارشیمیاییTEMPOمشخص شد که پیک کربوکسیل در طیفcm-11730 تشکیل شده که فرآیند نانوکردن راتسریع می بخشد.میزان کریستالیته فیبرها و نانوفیبرها به ترتیب 72% و 70%بدست آمد که نشان دهنده میزان بالای کریستالیته در ساختار آنها بود. آئروژلهای نانوسلولز پس از خشک کردن انجمادی نانوفیبرها، با وزن حدود5/0گرم، چگالی ظاهری پایین0127/0 گرم بر سانتیمترمکعب و تخلخل بسیار بالای 16/99%بدست آمد. درنتیجه آئروژل های بیوپلیمر زیست تجدیدپذیر و زیست تخریب پذیر فوق سبک ساخته شده قابلیت کاربرد درطیف وسیعی ازصنایع از جمله خودروسازی، هواپیماسازی، فیلتراسیون و ساختمان سازی را دارد.
متن کامل [PDF 827 kb]   (833 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غنی سازی مواد غذایی
دریافت: 1398/11/6 | پذیرش: 1398/11/6 | انتشار: 1398/11/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.