دوره 16، شماره 97 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 97 صفحات 100-89 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh behbahani B, Falah F, Vasiee A, tabatabaei yazdi F, Mortazavi S A. Gamma-aminobutyric acid Synthesis by Lactococcus lactis strain Nz1330 in Dairy sludge medium with Monosodium glutamate. FSCT 2020; 16 (97) :89-100
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38196-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، فلاح فرشته، وسیعی علیرضا، tabatabaei yazdi farideh، مرتضوی سیدعلی. تولید گاما آمینو بوتریک اسید توسط باکتری Lactococcus lactis NZ1330 در محیط کشت حاوی لجن لبنی و مونوسدیم گلوتامات. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (97) :89-100

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-38196-fa.html


1- استادیارگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
2- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، tabatabai@um.ac.ir
4- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (3071 مشاهده)
گاما آمینو­بوتریک­اسید (گابا)، مولکول زیست فعال با نقش­های فیزیولوژیکی مختلف در بدن است که با مهار تحریکات نورون و ممانعت از رسیدن پیام های حاوی ترکیبات استرس­زا، دارای خواص آرامش بخشی بوده و در درمان بیماری­های مختلف نقش موثری دارد. در پژوهش حاضر، امکان تولید این اسید آمینه توسط باکتری  Lactococcus lactis NZ1330 بررسی شد. به منظور بهینه­سازی فرآیند تخمیر سه سطح از لجن لبنی(5،10،15 درصد)، مونو سدیم گلوتامات (0، 5/0 و 1 درصد) در زمان­های 24، 48 و 72 ساعت انتخاب شد و پس از تخمیر، وجود گابا در محیط کشت به وسیله کروماتوگرافی لایه نازک بررسی شد. برای کمی سازی باندهای موجود در کروماتوگرافی لایه نازک از روش اسپکتروفتومتری استفاده شد. نتایج بهینه­سازی در سطح معنی داری 95 درصد نشان داد تیمار بهینه شامل محیط کشت حاوی 2/11درصد لجن لبنی،7/0 درصد مونوسدیم گلوتامات و زمان 70 ساعت تخمیر در دمای °C 32 بوده و تحت این شرایط تولید گابا به میزان ppm 400 می­باشد. بنابراین از این ترکیب محیط کشت می­توان به عنوان سوبسترای مناسب جهت تولید ترکیب دارویی و زیست فعال ارزشمند گابا استفاده کرد.
متن کامل [PDF 676 kb]   (1836 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1398/8/19 | پذیرش: 1398/11/5 | انتشار: 1398/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.