دوره 4، شماره 13 - ( 1386 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 45-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Assessment of Antimicrobial Efficacy of Commercial Urmia’s Honeys. FSCT 2007; 4 (13) :39-45
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3728-fa.html
ارزیابی پتانسیل ضد میکروبی عسل های تجاری تولید شده در شهرستان ارومیه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1386; 4 (13) :39-45

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3728-fa.html


چکیده:   (4168 مشاهده)
  چکیده گزارشات زیادی در تائید قدرت ضدباکتریایی عسل وجود دارد. این گزارشات تاثیر عسل را در ممانعت از رشد انواع مختلف میکروارگانیسمها تائید می نمایند . قصد ما از ارائه این طرح ارزیابی خاصیت ضد میکروبی عسلهای تولید شده در مناطق مختلف شهرستان ارومیه بوده است. این تحقیق بر روی نمونه های جمع آوری شده از عسلهای تولید شده در پنج منطقه اصلی تولید کننده عسل در ارومیه  ) مارمیشو:1 ، نازلو :2 ، دره قاسملو:3، مرگه ور:4 ، ترگه ور:5 ) انجام شده است. از هر منطقه 20 نمونه مجموعا 100 نمونه مورد ارزیابی قرار گرفته اند. نمونه ها بر روی محیطهای  کشت باکتریهای استافیلوکوکوس اروئوس، ایشرشیا کلی و پزودوموناس آئروژینوزا بعنوان میکروارگانیسمهای کنترول و همچنین میکروارگانیسمهای جدا شده از مراجعات درمانگاهی قرار داده شدند. پس از گذراندن دوره انکوباسیون ، مناطق مهاری (IZ) بر حسب میلی متر محاسبه گردیدند. و همچنین با تهیه غلظتهای 75% ،50% ، 40% ، 20% و 10 %  میزان  حد اقل غلظت مهاری (MIC) برای نمونه های مختلف اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق نمونه عسل شماره 5 (عسل ترگه ور ) دارای بیشترین منطقه مهاری (IZ)  بر روی محیط کشت میکروبهای کنترول بوده است. (p<0.05) کمترین غلظت مهاری (MIC) نمونه های عسل مورد آزمون بر روی میکروارگانیسمهای کنترول 40% بوده است. نمونه های عسل مورد ارزیابی، تاثیرمهاری بر روی برخی ازمیکروارگانیسم های جدا شده از موارد بالینی داشته اند ولی این تاثیر بر روی میکرارگانیسمهای قارچی قابل مشاهده نبوده است.وجود اختلاف در پتانسیل ضد باکتریایی نمونه های مختلف عسل اساسا به مواد فیتوشیمیائی خاص حاصل از فلور گیاهی منطقه پرورش زنبور بستگی دارد. پیشنهاد میشود با انجام بررسی بر روی بافت گیاهی منطقه (( ترگه ور)) و انتخاب گیاهان مناسب و پرورش آنها در مزارع خاص اقدام به پرورش زنبور عسل در چنین مزارع کنترول شده ای نموده و از این طریق عسلهایی با قدرت ضد باکتریایی بالاتر جهت استفاده در مصارف  دارویی و درمانی تولید نمود.
متن کامل [PDF 22 kb]   (1992 دریافت)    

دریافت: 1386/4/5 | پذیرش: 1386/5/31 | انتشار: 1391/6/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.