دوره 13، شماره 54 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 54 صفحات 72-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghajar Beigi P, Kamkar A, Haj Hosseini A, Misaghi A. In vitro evaluation of inhibitory role of Vitamins B3 and B6 and the autolysed yeast of Saccharomyces cerevisiae on acrylamide formation. FSCT 2015; 13 (54) :63-72
قجربیگی پیمان، کامکار ابوالفضل، حاج حسینی اشرف، میثاقی علی. بررسی اثر مهار کنندگی ویتامین های 3B ،6B و مخمرهای اتولیز شده بر پایه ساکارومیسس سرویزیه بر تشکیل آکریلامید در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (54) :63-72

1- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایران
2- دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
3- استادیار دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه زنجان، ایران
چکیده  مطالعات اولیه سم شناسی نشان داده که آکریل آمید به عنوان یک عامل سرطان زا است و اصلی ترین راه ایجاد آن واکنش بین اسید آمینه آسپارژین و قند های طبیعی نظیر گلوکز می باشد . کاهش و مهار تشکیل آکریلامید در طول فرآوری مواد غذایی می تواند به ارتقای سلامت محصولات غذایی و به دنبال آن، به ایمنی غذای انسان کمک کند. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر مهار کنندگی مخمر اتولیز شده بر پایه ساکارومیسس سرویزیه و ویتامین های 3Bو 6B بر تشکیل آکریل آمید در مدل شیمیایی می باشد . در این مطالعه تاثیرغلظت های مختلف  25 0/0، 25/0 و 5/0 میلی مول از ویتامین های 3Bو 6Bو مخمر اتولایز شده خوراکی بر پایه ساکارومیسس سرویزیه بر میزان کاهش تشکیل آکریل آمید مورد ارزیابی قرار گرفت.میزان آکریل آمید با روش گروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی تعیین گردید.بر اساس نتایج ،ویتامین های 3B، 6B  و مخمر اتولایز شده  بطور موثری باعث کاهش میزان تشکیل اکریل آمید شدند و در بین آنها ویتامین3B  با غلظت نیم میلی مول بیشترین اثر را داشت(p<0.05). براین اساس توانایی هر سه ماده در کاهش تشکیل آکریل آمید معلوم گردید.

دریافت: 1395/2/21 | پذیرش: 1395/5/1 | انتشار: 1395/6/21