دوره 19، شماره 124 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 124 صفحات 183-171 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Purabdolah H, Sadeghi A, Ebrahimi M, Kashaninejad M, Shahiri tabarestani H, Mohamadzadeh J. Evaluation of probiotic and antifungal properties of the predominant LAB isolated from fermented acorn (Quercus persica). FSCT 2022; 19 (124) :171-183
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33930-fa.html
پورعبدالله حسین، صادقی علیرضا، ابراهیمی مریم، کاشانی نژاد مهدی، شهیری طبرستانی هدی، محمدزاده جلال. ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی و ضد قارچی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از آرد بلوط (Quercus persica) تخمیر شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (124) :171-183

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33930-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، sadeghi.gau@gmail.com
3- مرکز تحقیقات سلامت فراورده‌های غذایی، دارویی و طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
4- مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی
چکیده:   (1156 مشاهده)
ارزیابی خصوصیات باکتری­های اسید لاکتیک جدا شده از بستره­های تخمیری که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته­اند همواره احتمال مواجهه با جدایه­های منحصر به فرد را در پی دارد. در این پژوهش، باکتری اسید لاکتیک غالب با تکرار فرایند مایه­گیری از تخمیر آرد بلوط، جداسازی و با استفاده از PCR شناسایی گردید. سپس ویژگی­های پروبیوتیکی (شامل مقاومت به اسید و صفرا، ضد باکتریایی، خود اتصالی و دگر اتصالی، مقاومت آنتی­بیوتیکی و قابلیت همولیز خون) و همچنین اثر ضد قارچی این جدایه لاکتیکی مورد مطالعه قرار گرفت. توالی­یابی محصولات PCR منجر به شناسایی پدیوکوکوس اسیدی­لاکتیس به عنوان جدایه لاکتیکی غالب گردید. جدایه مذکور در تیمار متوالی اسید و صفرا، 72 درصد زنده­مانی خود را حفظ نمود. همچنین تاثیر بازدارنده جدایه لاکتیکی بر روی باسیلوس سرئوس به شکل معنی­داری (05/0P<) از سایر شاخص­های باکتریایی غذازاد بیشتر بود. علاوه بر این، روماند فاقد سلول خام حاصل از کشت پدیوکوکوس اسیدی­لاکتیس جدا شده نیز به طور کامل از رشد باسیلوس سرئوس ممانعت کرد اما روماند فاقد سلول خنثی شده آن تاثیر بازدارنده­ای بر سالمونلا انتریکا نداشت. جدایه لاکتیکی دارای قابلیت خود اتصالی و دگر اتصالی با اشرشیا کلی نیز بود و رفتار همولیزی از خود نشان نداد. اثر ضد قارچی جدایه لاکتیکی در برابر آسپرژیلوس نایجر تایید گردید. با توجه با قابلیت­های پروبیوتیکی و ضد قارچی مناسب پدیوکوکوس اسیدی­لاکتیس جدا شده از تخمیر آرد بلوط می­توان از آن به عنوان کشت میکروبی آغازگر، همراه، پروبیوتیک و یا محافظت کننده در صنایع تخمیری استفاده نمود.   
متن کامل [PDF 534 kb]   (366 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1398/3/26 | پذیرش: 1398/6/31 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.