دوره 16، شماره 95 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 95 صفحات 62-53 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahdadi F, Doumari H, Nejad Sajadi S H, Rafieepour A, Mahdavinia A, dezyani M et al . Effect of Pistacia atlantica Powder and Extract on the Growth of Aspergillus flavus and Aspergillus niger in lactic Cheese. FSCT 2019; 16 (95) :53-62
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33363-fa.html
شهدادی فاطمه، دوماری حسین، نژاد سجادی سید حسین، رفیعی پور احمد، مهدوی نیا عبدالله، دزیانی مسعود و همکاران.. بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر و عصاره بنه بر رشد کپک های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر در پنیر لاکتیکی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (95) :53-62

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33363-fa.html


1- بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
2- بخش شیلات، دانشکده شیلات محیط دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
3- مدیر کارخانه شیر پاستوریزه پگاه جیرفت
4- بخش صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان، صوفیان، ایران ، dezyani2002@yahoo.com
5- بخش صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان، صوفیان، ایران
چکیده:   (3099 مشاهده)
این پژوهش جهت مطالعه اثر ممانعت­کنندگی عصاره آبی و پودر گیاه بنه در سطوح 0، 5/0، 1، 5/2 و 5 درصد از رشد کپک­های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نیجر در پنیر لاکتیکی انجام شد. حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و میانگین حداقل غلظت قارچ کشی (MFC) عصاره و پودر بنه در غلظت­های 5/0، 4/0، 3/0، 2/0، 1/0 و 05/0 گرم بر میلی­لیتر علیه کپک­های آسپرژیلوس نیجر و آسپرژیلوس فلاووس با روش رقت سریالی تعیین گردید. بعد از تهیه پنیر لاکتیکی برش­های 10 سانتی­متری از آن درون پلیت قرار گرفت و کپک­های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نیجر به میزان 3 میکرولیتر به آن اضافه شد. پلیت­ها در دمای 26 درجه سانتی­گراد به مدت 3 هفته گرمخانه­گذاری شدند و قطر رشد کپک­ها مورد اندازه­گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که که با افزایش دوره نگهداری قطر هاله رشد کپک­های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نیجر در کلیه تیمارهای مورد مطالعه افزایش یافت. تیمارهای مورد مطالعه تاثیر بیشتری بر کنترل رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس نسبت به آسپرژیلوس نیجر در پنیر لاکتیکی نشان دادند. در شمارش کپک و مخمر، در طول دوره نگهداری بیشترین افزایش مربوط به تیمار شاهد و کمترین افزایش مربوط به تیمار حاوی 5 درصد عصاره بنه بود. تیمارهای آزمایشی ویژگی­های حسی نمونه­های پنیر را نیز بطور معنی­داری تحت تاثیر قرار دادند. بیشترین امتیازات طعم و مزه مربوط به نمونه­های حاوی 5/0 درصد عصاره بنه بود. نمونه­های حاوی سطوح بیشتر عصاره (5/2 و 5 درصد) امتیاز کمتری از لحاظ طعم و مزه نسبت به نمونه­های حاوی پودر بنه دریافت کردند. از یافته­های این تحقیق می­توان نتیجه گرفت که عصاره و پودر بنه دارای عملکرد مناسب ضـد قـارچی علیـه آسـپرژیلوس نیجر و آسـپرژیلوس فلاووس هستند و امکان استفاده از آنها به منظور کاربرد در امور پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی به صورت دارو و عناصر ضد قارچی وجود دارد.
متن کامل [PDF 472 kb]   (993 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/3/7 | پذیرش: 1398/10/17 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.