دوره 16، شماره 87 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 87 صفحات 367-355 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

خدادادی فاطمه، موسوی ندوشن رضوان. بررسی فیتوشیمی، خصوصیات تغذیه ای و تغییر در کیفیت گیاه Salicornia persica طی دوره نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (87) :355-367

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33257-fa.html


1- دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران- ایران
2- - استادیار، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران- ایران
چکیده:   (3487 مشاهده)
چکیده
سالیکورنیا گیاهی یکساله است که بطور طبیعی در سواحل دریا و حاشیه تالاب های شور رشد می یابد. آشنایی با خصوصیات تغذیه ای این گیاه،
می تواند آن را در سبد غذایی خانواده ها قرار دهد. هدف از تحقیق حاضر بررسی فیتوشیمی، خصوصیات تغذیه ای و تغییر در کیفیت دو نوع پرورشی و وحشی گیاه Salicornia persica طی دوره نگهداری بود. نتایج نشان داد که گیاه سالیکورنیا یک منبع غنی از مواد معدنی می باشد به طوری که محتوی سدیم در Salicornia persica وحشی  mg/g)12/12(، پتاسیم mg/g) 62/12(، منیزیم mg/g) 30/5(، کلسیم mg/g) 74/7(، آهن mg/g) 99/5(، فسفر) 52/2% (و روی µg/g) 0/148) بر اساس وزن تر بود. مقادیر ترکیبات آلی غذایی نظیر کلروفیل mg/g) 80/779(، فیبر (79/4 %)، اسید آسکوربیک (12/176%)، چربی (02/2 %)، پروتئین 95/10% بر اساس وزن تر بدست آمد و میزان رطوبت (g100mg/) 12/80 اندازه گیری شد. همچنین حضور ترکیبات بیوشیمیایی زیست فعال از جمله ساپونین، فلاوونوئید، تانن، فنل، استروئید، ترپنوئید ،کاردیاک گلیکوزید و فلابوتانین در  گیاه مورد بررسی تائید شد. در دمای صفر درجه سلسیوس تغییرات رنگ و وزن سالیکورنیا کند بوده و با گذشت بیش از یک ماه همچنان قابل استفاده ارزیابی شد و از سوی دیگر در این دما تا روز  هجدهم، کاهش میزان کلروفیل  ناچیز بود.  نتایج تحقیق حاضر بیانگر این مطلب است که  با وجود مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال قابل توجه  در Salicornia persica، این گیاه  می تواند به عنوان مکمل های غذایی و یا مکمل دارویی، در صنعت غذا و دارو مورد استفاده قرار گیرد
متن کامل [PDF 322 kb]   (1161 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار،مدل سازی و سطح پاسخ در صنایع غذایی
دریافت: 1398/3/3 | پذیرش: 1398/3/3 | انتشار: 1398/3/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.