دوره 15، شماره 80 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 80 صفحات 441-431 | برگشت به فهرست نسخه ها

پاسبان آتنا، محبی محبت، پور آذرنگ هاشم، وریدی مهدی، عباسی آرزو، سیدی مرغکی سمیرا. خشک کردن کف پوشی پوره قارچ دکمه ای (Agaricusbisporus) و مدلسازی ریاضی فرآیند خشک کردن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (80) :431-441

1- دانش آموخته دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
2- استاد، عضو هیئت علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
3- دانشیار، عضو هیئت علمی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
4- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
5- دانش آموخته کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده
خشک کردن کف پوشی از روشهای خشک کردن در حال توسعه در مواد غذایی مایع، کنسانتره و پوره مانند میباشد. از مزایای روش خشککردن کفپوشی می توان به سرعت بالای فرآیند خشک شدن، بازسازی آسان و خصوصیات مطلوب فرآورده نهایی اشاره نمود. در این مطالعه اثر دماهای خشک کردنکف پوشی بر خصوصیات نهایی پودر قارچ دکمه ای مورد بررسی قرار گرفت. بدین صورت که کف بهینه شده با استفاده از روش سطح پاسخ، در دمای 50، 65 و 80 درجه سانتی گراد خشک کن با جریان هوای داغ خشک شده و ویژگی های پودر شامل رنگ، ظرفیت جذب آب و فعالیت آبی مورد بررسی قرار گرفت. جهت مدلسازی ریاضی فرایند خشک کردن، 16 مدل تجربی با داده های آزمایشی برازش داده شدند. چهار معیار ضریب همبستگی (R2)، مربع کای(χ2)، ریشه میانگین مربعات خط (RMSE) و خطای میانگین مربعات(SSE) برای سنجش مدل ها مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده نشان داد که مدل میدیلی در دمای 50 و 80 درجه سانتی گراد و مدل ویبل در دمای 65 سانتی گراد با بیشترین مقدار R2 و کمترین مقدار χ2 و RMSE بهتر ین انطباق را با داده ها ی آزمایشی دارند.
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/2/30 | پذیرش: 1398/2/30 | انتشار: 1398/2/30