دوره 17، شماره 108 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 108 صفحات 136-127 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

latifi Y, Chaharlang M, Daneshniya M, khaki Arani S, Barzanooni M, Boghori P. Antioxidant and antimicrobial properties of methanolic extract of green walnut skin. FSCT 2021; 17 (108) :127-136
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32475-fa.html
لطیفی زهرا، چهارلنگ محمود، دانش نیا میلاد، خاکی آرانی سمانه، برزنونی معصومه، بُقُری پروین. بررسی خاصیت ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره ی متانولی پوست سبز گردو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (108) :127-136

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-32475-fa.html


1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، مازندران، ایران ، yasamin.latifi131@yahoo.com
2- ذانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، مرکز آذین شوشتر، دانشگاه جامع علمی کاربردی، خوزستان، ایران
3- دانشجوی کارشناسی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین ، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی،واحد ورامین، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
5- دانش آموخته کارشناسی،گروه علوم وصنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه ازاداسلامی، خراسان رضوی، ایران
6- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان رضوی، ایران.
چکیده:   (2047 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال های اخیر به استفاده از مواد طبیعی نظیر اسانس ها و عصاره ها به جای نگهدارنده های شیمیایی در صنعت غذا تاکید شده است. پوست سبز گردو از ضایعات کشاورزی است که به دلیل داشتن ترکیبات فنولی، می تواند به عنوان یک ترکیب طبیعی با خواص بیولوژیک مطرح باشد و باعث کاهش بسیاری از بیماری های لاعلاج و جلوگیری از فعالیت اکسایش لیپیدها گردیده و به عنوان عوامل ضدمیکروبی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این پژوهش، محتوای ترکیبات فنولی، ویژگی­های آنتی­اکسیدانی، ضدباکتریایی عصاره متانولی پوست سبز گردو مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: عصاره­گیری به دو روش خیساندن و سوکسله در حلال متانول60 و 80 درصد انجام شد. میزان ترکیبات فنولی عصاره به روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید. فعالیت ضد رادیکالی عصاره با آزمون مهار رادیکالهای DPPH بررسی شد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره به روش انتشار دیسکی علیه باکتری های سالمونلا تایفی موریوم، شیگلا دیسانتری و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. داده­های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون دانکن تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میزان فنل کل برای روش خیساندن و سوکسله به ترتیب 17.81 و 89.07 بر حسب معادل اسید گالیک بر اساس میلی گرم بر گرم نمونه به دست آمد. میزان EC50 پوست سبز گردو 0.15 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. عصاره فعالیت ضدمیکروبی قابل ملاحظه­ای در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی نشان داد.  میزان MIC بین 625/0و 25/1 و MBC بین 2/1 و 5/2 میلی گرم بر میلی لیتر بود.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که عصاره متانولی پوست سبزگردو به عنوان منبع غنی و بالقوه از ترکیبات زیست فعال با خاصیت آنتی­اکسیدانی و ضد میکروبی قابل استفاده در صنعت غذا و دارو در جهت حفظ سلامت انسان می­باشد.
 
متن کامل [PDF 522 kb]   (1689 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/2/10 | پذیرش: 1398/6/2 | انتشار: 1399/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.