دوره 5، شماره 19 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 19 صفحات 27-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination and investigation of some physical properties of seven variety rapeseed. FSCT 2008; 5 (19) :21-27
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3182-fa.html
ویژگی‌های فیزیکی 7 رقم کلزا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (19) :21-27

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3182-fa.html


چکیده:   (4360 مشاهده)
  چکیده دانه هفت رقم کلزا به نام های طلایه، اورینت، آپشن، کالورت، گلوبال، هایولا401 و هایولا308 دارای رطوبت های به ترتیب 41/5، 55/4، 49/5، 25/4، 74/4، 32/5 و % 53/5 بر پایه تر (w.b) به منظور مطالعه ویژگیهای فیزیکی انتخاب شد. ویژگیهای فیزیکی آزمایش شده در این تحقیق شامل طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، ضریب کرویت، مساحت سطح، حجم، چگالی جامد و چگالی توده، ضریب اصطکاک ایستایی بر روی سطوح مختلف و تخلخل بود که با استفاده از روشهای استاندارد، اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی و قطر میانگین حسابی برای دانه­های کلزا به ترتیب از 838/1 تاmm  295/2، 758/1 تا mm147/2، 591/1 تا mm 904/1، 76/1 تا mm 095/2، 761/1 تا mm 104/2 متغیر بود. ضریب کرویت، مساحت سطح، حجم، چگالی توده، چگالی جامد و تخلخل دانه­های کلزا به ترتیب 91/0 تا 957/0، 744/9 تا mm2 86/13، 667/2 تا mm3 44/6، 61/675 تا kgm-3 6/741، 01/928 تا kgm-3 1370 و 3/25 تا % 9/45 بدست آمد. در بررسی ضریب اصطکاک ایستایی دانه­های کلزا بر روی سطوح آلومینیوم، چوب چند لایه، آهن گالوانیزه، فولاد و لاستیک مشاهده شد که مقدار آن از273/0 بر روی سطح فولاد تا 51/0 بر روی سطح چوب چند لایه متغیر بود. بررسی آماری نشان داد که ویژگی های فیزیکی دانه های کلزای ارقام مختلف دارای تفاوت معنی داری هستند.
متن کامل [PDF 10 kb]   (5016 دریافت)    

دریافت: 1387/2/7 | پذیرش: 1387/6/30 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.