دوره 13، شماره 51 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 167-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ekrami M, Emam Jomeh Z. Effect of fatty acids on physical, mechanical and moisture barrier properties of salep – based edible film. FSCT 2016; 13 (51) :159-167
اکرامی محمد، امام جمعه زهرا، کرمی مقدم آرزو. اثر اسیدهای چرب بر ویژگی های فیزیکی، مکانیکی و ممانعت کنندگی به بخار آب فیلم خوراکی ثعلب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (51) :159-167

1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی ، دانشگاه تهران
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی ،دانشگاه تهران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی واحد علوم و تحقیقات، یزد، ایران
چکیده فیلم های کامپوزیتی ثعلب شامل (w/w)30 ± 0% اسید اولئیک یا اسید استئاریک از طریق تهیه امولسیون ساخته شده و خواص فیزیکی، مکانیکی و ممانعت کنندگی آنها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. فیلم های امولسیونی نرم تر از فیلم های شاهد بودند. افزودن اسیدهای چرب به فیلم ثعلب، نفوذپذیری به بخار آب را به طرز معنی داری (05/0>P) بهبود بخشید اما مقاومت مکانیکی کاهش پیدا کرد به همین دلیل افزودن (w/w)10% اسید چرب می تواند برای رسیدن به خواص مطلوب مناسب باشد. البته اسید استئاریک در غلظت های بالا در کاهش نفوذپذیری به بخار آب، موثرتر از اسید اولئیک ظاهر شد اما فیلم های حاوی اسید اولئیک (w/w)10% نسبت به اسید استئاریک (w/w)10% (در تمامی سطوح غلظتی مورد استفاده) کشش پذیری بالاتر و مقاومت مکانیکی مطلوب تری را از خود نشان دادند. همچنین حضور اسید های چرب حلالیت در آب را کاهش داد و باعث مات تر شدن فیلم ها گردیدند. از سوی دیگر، اسیدهای چرب بر روی کشش پذیری اثر متفاوتی را نشان دادند. این تحقیق نشان داد که وقتی تمامی متغیر های مورد مطالعه محاسبه گردد، فیلم های تشکیل شده با اسید اولئیک برای کاربرد های متنوع غذایی مناسبتر می باشند.

دریافت: 1393/2/26 | پذیرش: 1393/12/26 | انتشار: 1394/12/1