دوره 8، شماره 33 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 68-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of some physical properties of jahromi lime. FSCT 2011; 8 (33) :61-68
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3108-fa.html
بررسی برخی خواص فیزیکی لیموترش جهرمی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (33) :61-68

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3108-fa.html


چکیده:   (10697 مشاهده)
چکیده در این تحقیق برخی خواص فیزیکی لیموترش جهرمی مورد مطالعه قرار گرفت. خواص فیزیکی شامل جرم، قطرهای اصلی، حجم، چگالی، ضریب کرویت، قطر هندسی و میزان مقاومت بود. برای تعیین  میزان مقاومت لیموترش، آزمون فشار با دستگاه ماشین آزمون مواد با استفاده از دو فک تخت انجام گرفت. آزمایشها در سه سطح جرمی ( g23<m ،  g23>m> g18 و  g18>m)، در سه سرعت بارگذاری (100 ، 200 ، 300 میلی متر بر دقیقه) و در دو جهت بارگذاری عمودی(درجهت قطر بزرگ) و افقی(در جهت قطر متوسط) انجام شدند. پارامترهای بدست آمده شامل نیرو و انرژی شکست، چغرمگی و مدول الاستیسیته بودند. نتایج خواص فیزیکی نشان داد که میانگین جرم، حجم، چگالی، ضریب کرویت و قطر هندسی لیموترش ها به ترتیب  g 48/21، cm3 24/21، g/cm3 012/1، 90/0 و  cm07/34 بودند. همچنین  نتایج حاکی از معنادار شدن اثرات اصلی  جهت بارگذاری، سرعت بارگذاری و اندازه در شاخص مدول الاستیسیته (p< 0.01) و اثر متقابل سرعت بارگذاری و اندازه در انرژی شکست (p< 0.01) و چغرمگی (p< 0.05)  بود. اما هیچ یک از شاخص ها در نیروی شکست معنادار نشد. علاوه بر آن نتایج نشان داد که سرعت بارگذاری رابطه عکس با انرژی شکست و رابطه مستقیم با چغرمگی  و مدول الاستیسیته داشته است. در مقابل، اندازه، تاثیر زیادی روی انرژی شکست و چغرمگی نداشته ولی مدول الاستیسیته رابطه معکوسی با اندازه از خود نشان داد.
متن کامل [PDF 253 kb]   (7393 دریافت)    

دریافت: 1388/4/7 | پذیرش: 1390/4/7 | انتشار: 1390/10/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.