جستجو در:
در این پژوهش، فعالیت ضدمیکروبی اسانس بهار نارنج بر ریزاندامگان بیماریزای باسیلوس سرئوس، لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، سالمونلا تیفی و کاندیدا آلبیکنس بررسی شد. ترکیبات شیمیایی، فنل، فلاونوئید کل و پتانسیل آنتیاکسیدانی اسانس بهار نارنج نیز تعیین گردید. نتایج آزمونهای فیتوشیمیایی Ferric chloride و Shinoda وجود ترکیبات فنلی، فلاونوئید و فلاونی در اسانس بهار نارنج را تایید نمود. براساس نتایج آنالیز کروماتوگرافی گازی 14 ترکیب در اسانس بهار نارنج شناسایی شد. Linalool با 29/21 درصد ترکیب اصلی اسانس بهار نارنج بود. میزان فنل و فلاونوئید کل در اسانس بهار نارنج به ترتیب برابر با 46/0± 35/41 میلیگرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک و 50/0± 98/2 میلیگرم کوئرستین بر گرم وزن خشک بود. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس بهار نارنج با روش کاهش ظرفیت رادیکالی و بتاکاروتن لینوئیک اسید به ترتیب برابر با 60/0± 85/102 میکروگرم بر میلیلیتر و 60/65% بود. بیشترین و کمترین هاله عدم رشد در غلظت 45 میلیگرم بر میلیلیتر به ترتیب برای باکتریهای لیستریا اینوکوا و سالمونلا تیفی با قطر 66/0± 50/16 و 43/0± 80/9 میلیمتر مشاهده شد. رنج غلظت بازدارندگی از رشد اسانس بهار نارنج برای ریزاندامگان بیماریزا 125/3 تا 100 میلیگرم بر میلیلیتر بود. رنج حداقل غلظت کشندگی اسانس بهار نارنج 125/3 تا 200 میلیگرم بر میلیلیتر بود. براساس نتایج این پژوهش مشخص گردید که اسانس بهار نارنج دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی مناسبی در برابر ریزاندامگان بیماریزا بوده، لذا میتوان از آن در محصولات غذایی بهره برد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |