دوره 16، شماره 95 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 95 صفحات 153-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tutunchi P, Roufegarinejad L, hamishehkar H, Alizadeh A. Extraction of red beet extract with β-cyclodextrin-enhanced ultrasound assisted extraction. FSCT 2019; 16 (95) :143-153
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30163-fa.html
توتونچی پریزاد، روفه گری نژاد لیلا، همیشه کار حامد، علیزاده آیناز. بررسی افزایش کارآیی استخراج عصاره‌ی چغندر قرمز به کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (95) :143-153

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-30163-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، l.rofehgari@yahoo.com
3- استاد مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
4- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده:   (2537 مشاهده)
چغندر قرمز به دلیل داشتن ترکیبات زیست فعالی مثل ترکیبات فنلی و بتالائینی دارای خواص تغذیه‏ای و سلامتی بخش می‏باشد. بنابراین بهبود بازده استخراج و پایداری ترکیبات زیست فعال چغندر قرمز مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در مطالعه حاضر از روش استخراج به کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین برای استخراج عصاره‏ی چغندر قرمز استفاده گردید و عصاره‏های خشک شده با روش خشک کردن انجمادی توسط FTIR و اسپکترفتومتری UV-Vis مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه‏های استخراج شده با حلال آب حاوی 5 درصد بتاسیکلودکسترین بیشترین مقدار بتانین (04/0 ± 24/2 میلی‏گرم بر ماده‏ی خشک)، فنل کل (28/1 ± 03/20 میلی‏گرم اسید گالیک بر ماده‏ی خشک) و فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (94/4 ± 87/59 درصد) را نسبت به سایر نمونه‏ها نشان دادند. به طورکلی با توجه به نتایج حاصل می‏توان گفت که روش استخراج با کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین تکنیک مناسبی برای استخراج و بهبود پایداری ترکیبات فعال چغندر قرمز برای کاربرد این ترکیبات در تولید محصولات غذایی و زمینه‏ های دارویی و پزشکی می‏باشد.
متن کامل [PDF 901 kb]   (1344 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غنی سازی مواد غذایی
دریافت: 1397/11/16 | پذیرش: 1398/10/17 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.