دوره 16، شماره 88 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 88 صفحات 121-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

maghsoudi S, esmaeilzadeh kenari R, farahmandfar R. Effect of Type and Concentration of Wall Materials on Kilka Fish Oil Nano and Microcapsules Properties Using Xanthan and Lepidium Sativum Seeds gum. FSCT 2019; 16 (88) :109-121
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29837-fa.html
مقصودی سارا، esmaeilzadeh kenari reza، فرهمندفر رضا. بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات نانوکپسول و میکروکپسول‌های روغن ماهی کیلکا با استفاده از صمغ دانه شاهی و زانتان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (88) :109-121

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29837-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، reza_kenari@yahoo.com
چکیده:   (5529 مشاهده)
روغن ماهی کیلکا به دلیل دارا بودن مقادیر بالای اسیدهای چرب غیر اشباع به میزان زیادی مستعد اکسیداسیون است. یکی از روش­هایی که جهت محافظت روغن­های غیر اشباع از آسیب­های محیطی استفاده می­شود فرآیند ریزپوشانی است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر نوع و غلظت مواد دیواره بر خصوصیات روغن ماهی کیلکا ریزپوشانی شده بود. ترکیب زانتان: صمغ دانه شاهی در نسبت های 100:0، 50:50 و 0:100 به عنوان فاز پیوسته امولسیون استفاده شد. غلظت مواد جامد در محلول تشکیل دهنده پوشش کپسول 30، 40 و 50 درصد انتخاب شد. برای تولید نانوامولسیون از دستگاه هموژنایزر اولتراتوراکس و برای تولید میکروامولسیون از دستگاه هموژنایزر با فشار بالا استفاده شد. نتایج نشان داد کپسول های تهیه شده با پوشش ترکیبی در همه غلظت ها، کپسول با دیواره زانتان در غلظت 40 و 50 درصد و کپسول با دیواره صمغ شاهی در غلظت 30 درصد اندازه نانو (زیر 100 نانومتر) داشتند. میکروکپسول ها اندازه زیر 10 میکرومتر داشتند. پتانسیل زتا برای میکروکپسول ها و نانوکپسول های بدست آمده منفی بود و کمترین و بیشترین پتانسیل زتا به ترتیب مربوط به کپسول های با دیواره ترکیبی و کپسول های با دیواره صمغ شاهی بود. نانوکپسول ها نسبت به میکروکپسول ها راندمان بالاتری در ریزپوشانی روغن ماهی کیلکا نشان دادند. نتایج این تحقیق استفاده از میکروکپسول روغن ماهی با غلظت دیواره 40% صمغ شاهی، نانو کپسول روغن ماهی با غلظت دیواره 40% صمغ دانه شاهی:زانتان و نانو کپسول روغن ماهی با غلظت دیواره 30% صمغ زانتان را به علت خصوصیات مناسب جهت نگهداری روغن توصیه می نماید.
 
متن کامل [PDF 736 kb]   (1478 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...)
دریافت: 1397/11/7 | پذیرش: 1397/12/11 | انتشار: 1398/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.