دوره 16، شماره 93 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 93 صفحات 162-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kheradmani M, Ataye salehi E, Esmailzadeh Kenari R. The Effect of Mentha Pulegium Extract on Thermal Stability of Canola Oil. FSCT 2019; 16 (93) :155-162
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29537-fa.html
خردمندی مائده، عطای صالحی اسماعیل، اسماعیل زاده رضا. اثر عصاره پونه کوهی بر پایداری حرارتی روغن کانولا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (93) :155-162

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-29537-fa.html


1- 1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قوچان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران ، eatayesalehi@yahoo.com
3- گروه علوم وصنایع غذایی،دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری، ساری ، ایران
چکیده:   (2491 مشاهده)
کاربرد آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی به دلیل اثرات مخرب بر سلامت مصرف کننده کاهش یافته است. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی پونه کوهی به عنوان منبعی از آنتی اکسیدان های طبیعی انجام گرفت. به منظور تهیه عصاره از پونه کوهی از حلال متانول به نسبت(5:1) استفاده شد. میزان ترکیبات توکوفرولی و فنلی عصاره ها با استفاده از روش های اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد و در نهایت عصاره متانولی پونه در دو غلظتppm 400 و ppm 800 به روغن کانولا اضافه و پارامترهای شاخص رنگی، عدد کونژوگه، عدد اسیدی و عددپراکسید در مقایسه با نمونه حاوی آنتی‌اکسیدان سنتزی TBHQ طی 24 ساعت حرارت‌دهی در دمای°C 180 ارزیابی شد. نتایج نشان از پایداری اکسیداتیو قابل مقایسه روغن کانولا حاوی ppm 800 عصاره متانولی پونه کوهی با نمونه حاوی TBHQ داشت(0.05>p). در نتیجه عصاره پونه کوهی به عنوان منبع آنتی اکسیدان های طبیعی قابل استفاده در پایدارسازی روغن کانولا و دیگر روغن های نباتی سیر نشده می باشد.
 
متن کامل [PDF 547 kb]   (960 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/10/28 | پذیرش: 1398/9/11 | انتشار: 1398/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.