دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 356-341 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mandegari M, Mirzaalian Dastjerdi A, Mosharaf L, tatari M. Effects of storage temperature and nitric oxide on quality and storage life of Naderi pomegranate arils. FSCT 2019; 16 (89) :341-356
ماندگاری مریم، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید، مشرف لاله، تاتاری مریم. تاثیر دمای انبار و نیتریک اکسید بر کیفیت و انبارمانی آریل‌های انار نادری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :341-356

1- دانشجوی دکتری، فیزیولوژی و فناوری پس‎ازبرداشت، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. ، majiddastjerdy@gmail.com
3- استادیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.
4- استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.
مهمترین مشکلات آریل انار طی انبارمانی، نرم شدن، قهوه­ای شدن آنزیمی و آلودگی میکروبی است. برای رفع این مشکلات تیمار پس از برداشت نیتریک اکسید و انبار سرد بر آریل انار بررسی شد. بنابراین به­­منظور، ارزیابی اثر دمای انبار و غلظت­های مختلف نیتریک اکسید بر خصوصیات کیفی و انبارمانی آریل انار آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این مطالعه، نیتریک اکسید در غلظت­های صفر، 5 و 10 میکرومول در لیتر استفاده شد. آریل­ها به­مدت 15 ثانیه در تیمار نیتریک اکسید غوطه­ور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، درون ظروف پلی­اتیلنی بسته­بندی و به دماهای 2، 4 و 8 درجه سلسیوس منتقل شدند. برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونه­ها در طی زمان­های (صفر، 7، 14 و 21 روز) انبار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنی­داری بین غلظت­های مختلف نیتریک اکسید و دماهای انبارمانی در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود داشت. پس از 21 روز انبارمانی، آریل­های تیمار شده با نیتریک اکسید در غلظت 10 میکرومولار و نگهداری در دمای 8 درجه سلسیوس در مقایسه با شاهد در دمای 2 درجه سلسیوس دارای 50% کاهش وزن کمتر و 21% نشت یونی کمتری بوده و دارای ارزیابی حسی، مقدار آنتوسیانین، ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی­اکسیدانی مطلوبی بودند. در مجموع آریل­های تیمارشده با 10 میکرومول در لیتر نیتریک اکسید در دمای 8 درجه سلسیوس بالاترین کیفیت ظاهری و انبارمانی را داشتند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/10/16 | پذیرش: 1398/4/2 | انتشار: 1398/4/24