دوره 14، شماره 68 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 68 صفحات 83-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عزیزی فهیمه، حبیبی نجفی محمدباقر، عدالتیان محمدرضا. شناسایی جدایه‌های باکتری‌های جنس لاکتوباسیلوس از پنیر متال حاصل از شیر خام به روش های سنتی و مولکولی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (68) :92-83

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2813-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (3799 مشاهده)
چکیده
باکتری­های اسید لاکتیک، گروهی از میکروارگانیسم­های گرم مثبت، غیراسپورزا، به شکل کوکسی یا باسیل هستند. این باکتری­ها چندین ماده ضد میکروبی مانند باکتریوسین­ها را تولید می­کنند. باکتری­های اسید لاکتیک بویژه سویه­های جنس لاکتوباسیلوس، رایج ترین میکروارگانیسم­های موجود در محصولات پروبیوتیک هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و شناسایی سویه­های جنس لاکتوباسیلوس ازفلور میکروبی موجود درشش نمونه پنیر سنتی متال می­باشد. به منظور دستیابی به این هدف، از میان180جدایه باکتری اسید لاکتیک از پنیر متال، 19 ایزوله با استفاده از آزمون­های تأییدی بیوشیمیایی بعنوان جنس لاکتوباسیلوس انتخاب شد، سپس با استفاده از روش مولکولی تکثیر توالی ژن16s rRNAشناسایی در سطح گونه انجام گرفت. در نهایت گونه­هایلاکتوباسیلوس برویس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس کازئیولاکتوباسیلوس بوچنری به ترتیب 13 ، 4 ، 1 و1جدایه ازمجموع جدایه­های شناسایی شده را به خود اختصاص دادند. تعیین خصوصیات تکنولوژیکی و پروبیوتیکی بالقوه جدایه ها به منظورمعرفی کاربرد مناسب هر جدایه در دست بررسی است.
متن کامل [PDF 243 kb]   (1762 دریافت)    

دریافت: 1395/2/11 | پذیرش: 1395/10/11 | انتشار: 1396/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.