دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 153-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

تولایی سعیده، مظاهری اسدی مهناز، رستمی خسرو. بررسی تولید بتاکاروتن از سویه بومی جلبک دونالیلا سالینا. علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (84) :153-161

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-27821-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی-گرایش علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات
2- عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
چکیده:   (12 مشاهده)
 
چکیده
امروزه تمایل زیادی برای مصرف کاروتنویید های طبیعی در صنایع غذایی،دارویی، آرایشی و بهداشتی وجود دارد. کاروتنوییدها یکی از مکمل های غذایی بوده که به صورت طبیعی در ارگانیسم های فتوسنتتیک سنتز می گردد.به علت سوگیری به سمت تولید کارتنوییدها از روش های بیوسنتتیک توجه به منابع طبیعی آنها افزایش یافته است.میزان ایزومر 9-سیس با دسترسی زیستی بالا در دونالیلا نسبت به دیگر منابع طبیعی آن بیشتر است و این میکروآلگ مهمترین منبع طبیعی تولید کننده بتاکاروتن می باشد،از این رو پرورش تجاری آن برای تولید پودر دونالیلا و یا تولید بتاکاروتن طبیعی به سه دهه می رسد. این جلبک قابلیت بالای زیست در شرایط متغیر محیطی را داراست، به طوری که رنج تحمل شوری بین 4/0 مولار تا 5 مولار NaCl و رنج تحمل pH بین 5/5 تا 11 را دارا می باشد. ایجاد کاروتنویید در کلروپلاست آلگ و تحت شرایط استرس صورت میگیرد. در این مطالعه به بررسی تولید بتاکاروتن توسط جلبک دونالیلا سالینا جداسازی شده از دریاچه نمک حوض سلطان، در شرایط مختلف  NaClو pH در محیط کشت جانسون پرداخته شده است.بررسی های فوق در یک دوره رشد چهل روزه صورت گرفت. نتایج حاصله نشان میدهد که پیگمانتاسیون متناسب با روند رشد بوده وبیشترین میزان رشد و تولید کاروتنویید در محیط کشت با شوری 10% (در مقایسه با شوری 20 و30 درصد)و pH برابر5/8 (در مقایسه با pH های 5/7 و 5/9)مشاهده گردید. بیشترین میزان تولید کاروتنویید در محیط فوق در چهل و دومین روز  و در حدود 95/14 میلی گرم در لیتر محیط کشت ارزیابی گردید.
 
کلید واژگان: بتاکاروتن،دونالیلا سالینا،بیوتکنولوژی غذایی،دریاچه نمک
متن کامل [PDF 727 kb]   (11 دریافت)    

دریافت: ۱۳۹۷/۹/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۹/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code