دوره 16، شماره 91 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 91 صفحات 63-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Goli M, Zia M, Sadeghzadeh N. Determination of rheological (farinograph) properties of wheat flour dough enriched with powdered leaves of Portulaca Oleracea. FSCT 2019; 16 (91) :57-63
گلی محمد، ضیا محمد علی، صادق زاده ناتالی. تعیین ویژگی‌های رئولوژیکی(فارینوگرافی) خمیر آرد گندم غنی‌شده با پودر برگ خرفه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (91) :57-63

1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران ، mgolifood@yahoo.com
2- گروه پرستاری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
اثرات افزودن پودر برگ خرفه بر خواص فیزیکوشیمیایی خمیر آرد گندم با استفاده از آزمون های فارینوگرافی مورد بررسی قرار گرفت. میزان چربی، پروتئین و فیبر در پودر برگ خرفه نسبت به آرد گندم بیشتر بود. نتایج آزمون فارینوگرافی نشان دهنده افزایش جذب آب خمیر،  پایداری و عدد کیفی فارینوگراف بود و درجه سست شدن خمیر با افزایش جایگزینی پودر برگ خرفه کاهش یافت(p<0.05). عدد کیفی فارینوگراف با افزایش درصد افزودن پودر برگ خرفه  تا غلظت 10%کاهش یافت اما 15% پودر برگ خرفه بیشترین عدد کیفی را داشت و درجه سست شدن خمیر با افزایش سطوح پودر برگ خرفه کاهش یافت(P<0.05). افزودن پودربرگ خرفه تغییر معنی‌داری در زمان توسعه خمیر ایجاد کرد(P<0.05). ارزیابی فارینوگرافی خمیر تهیه شده با پودر برگ خرفه، خمیر تهیه شده با 10 % پودر برگ خرفه را به عنوان بهترین نمونه از نظر ویژگی های رئولوژیکی معرفی می کند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غنی سازی مواد غذایی
دریافت: 1397/8/24 | پذیرش: 1397/11/10 | انتشار: 1398/6/10