دوره 2، شماره 6 - ( 1384 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of plant essential oil on mold growth of white industerial chease. FSCT 2005; 2 (6) :1-8
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2691-fa.html
تاثیر روغن های فرار گیاهی بر روی جمعیت قارچی پنیر سفید صنعتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1384; 2 (6) :1-8

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2691-fa.html


چکیده:   (4582 مشاهده)

این مطالعه به منظور ارزیابی اثر ضد قارچی روغنهای فرار استخراج شده از آویشن، پونه، ترخان، نعناع و پونه در پنیرهای سفید صنعتی طراحی و به اجرا گذارده شد. روغنهای فرار گیاهان مورد مطالعه در دو غلظت 0.3 و 0.4 درصد به پنیرهایی که جمعیت قارچ (کپک و مخمر) آن، مشخص گردیده بود اضافه شد و سپس در کنار گروههای تیمار گروه شاهدی نیز از همان پنیر در نظر گرفته شد که فاقد هر گونه روغنهای فرار گیاهی بود، بسته های پنیر در گروههای تیمار و شاهد مدت دو هفته در دمای 12°C نگهداری شدند سپس در فاصله های زمانی 72 ، 168 و 336 ساعت از نظر تعداد کلی قارچها مورد آزمون قرار گرفتند. مطابق نتایج این مطالعه تمامی روغنهای فرار گیاهی مورد آزمون دارای اثر ضد قارچی در پنیر بودند، روغنهای فرار آویشن و ترخان بیشترین خاصیت ضد قارچی را دارا بودند و باعث مهار رشد جمعیت قارچ در پنیر شدند. اثر ضد قارچی سایر روغنهای فرار مورد مطالعه کمتر از دو گیاه ذکر شده بود، بطوری که جمعیت قارچ در پنیرهای حاوی این روغنها رشد اندکی را داشته ولی پس از دو هفته از حد استاندارد (102 در هر گرم) تجاوز نکرد. ولی در گروه شاهد تعداد کپک و مخمر پس از دو هفته به 104 در هر گرم رسید. بر این اساس روغنهای فرار گیاهان مورد آزمون می توانند به عنوان نگهدارنده طبیعی برای مهار رشد قارچها در پنیر مورد استفاده قرار گیرند.

واژه‌های کلیدی: پنیر، قارچ، روغن گیاهی
متن کامل [PDF 275 kb]   (3680 دریافت)    

دریافت: 1384/6/14 | پذیرش: 1383/7/14 | انتشار: 1384/8/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.