دوره 15، شماره 78 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 78 صفحات 176-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

رئیسی مرضیه، قربانی محمد، صادقی ماهونک علیرضا، کاشانی نژاد مهدی. پیش‌بینی عمر ماندگاری مغز و پودر بادام با استفاده از آزمون تسریع یافته. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (78) :167-176

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-26190-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (1686 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش مغز و پودر بادام در معرض شرایط تسریع یافته (دماهای 45، 60 و 75 درجه سانتی­گراد) قرار گرفتند و با استفاده از معادله آرنیوس، عمر ماندگاری آن­ها در شرایط واقعی تخمین زده شد. همچنین مغز و پودر بادام در طی 10 ماه در شرایط واقعی محیط قرار گرفتند و روند اکسایش آن­ها ارزیابی شد و در نهایت زمان ماندگاری آن­ها با زمان تخمین زده توسط آزمون تسریع یافته مقایسه شد. شاخص­های اندازه­گیری شده طی پیشرفت فساد، شامل عدد پراکسید برای اندازه­گیری محصولات اولیه اکسایش و عدد تری­­ان مزدوج به عنوان معیاری از محصولات ثانویه اکسایش بود. کمترین ثابت سرعت تشکیل هیدروپراکسیدها و تری­ان­های مزدوج برای مغز بادام در دمای 45 درجه­ سانتی­گراد و بیشترین ثابت سرعت برای پودر بادام در دمای 75 درجه سانتی­گراد به­دست آمد. بالاترین انرژی فعال­سازی و فاکتور تسریع به­ازای10 درجه سانتی­گراد تغییر دما (Q10) برای تشکیل هیدروپراکسیدها (به­ترتیب 18/56 کیلوژول بر مول درجه­کلوین و 83/1) و کمترین مقدار برای تشکیل تری­ان­های مزدوج (به­ترتیب 44/37 کیلوژول بر مول درجه­کلوین و 5/1) در روغن استخراج شده از پودر بادام طی نگهداری تسریع یافته حاصل شد. طبق نتایج میانگین خطای پیش­بینی عمر ماندگاری توسط عدد پراکسید به­ترتیب 49  درصد و توسط عدد ­تری­ان مزدوج 25/27 درصد به­دست آمد و عدد ­تری­ان مزدوج تخمین بهتری از عمرماندگاری نسبت به عدد پراکسید داشت.
 
کلید واژگان: آزمون تسریع یافته، بادام، عدد پراکسید، عدد تری­ان مزدوج، عمرماندگاری
متن کامل [PDF 890 kb]   (2457 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/7/23 | پذیرش: 1397/7/23 | انتشار: 1397/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.