دوره 14، شماره 64 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 64 صفحات 327-337 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

سادات حسینی زهرا، مرادی نژاد فرید، وظیفه شناس محمد رضا. بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری آریل انار با استفاده از پوشش‌های خوراکی (ژل آلوئه‌ورا و پکتین) در انبار سرد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (64) :337-327

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2602-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
2- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
3- عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
چکیده:   (3214 مشاهده)
چکیده
دانه­های انار آماده مصرف می­تواند جایگزین مناسب و مطلوبی برای مصرف میوه­های تازه باشد و تقاضای مصرف کنندگان برای انار را افزایش دهد. در پژوهش حاضر تاثیر ژل آلوئه­ورا در غلظت­های 50 و 75 درصد و پکتین در غلظت­های 75/0 و 375/0 درصد بر ماندگاری و خصوصیات کیفی (آسکوربیک اسید، اسیدیته قابل تیتر، مواد جامد محلول، pH، فنول کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکال­های آزاد، ویژگی­های رنگی و خواص حسی و چشایی) آریل انار رقم شیشه کپ پس از بسته­بندی درون ظروف پلاستیکی و نگهداری در یخچال با دمای 5 درجه سانتی­گراد مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بر پایه طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار انجام شد. نتایج نشان دهنده تاثیر مثبت و معنی­دار کاربرد هر دو نوع پوشش خوراکی بر میزان آسکوربیک اسید، اسیدیته قابل تیتر، مواد جامد محلول، فنول کل و فعالیت مهارکنندگی رادیکال­های آزاد و ویژگی­های حسی و چشایی در طی مدت نگهداری نسبت به شاهد بودند. نتایج نشان داد آریل­های انار تیمار شده با پکتین 75/0 درصد در روز هشتم نگهداری بیشترین میزان آسکوربیک اسید (82/17 میلی­گرم در 100 گرم وزن تازه میوه) را داشتند. همچنین تیمار با پکتین در هر دو غلظت بیشترین تاثیر را بر میزان مواد جامد محلول آریل­ها نشان داد. آریل­های تیمار شده با پکتین در هر دو غلظت اختلاف معنی­داری از نظر فعالیت مهار کنندگی رادیکال­های آزاد پس از 16 روز نگهداری نسبت به شاهد داشتند. بیشترین مقدار فنول کل در آریل­های تیمار شده با آلوئه­ورا 75 درصد (3/63 میلی­گرم اسید گالیک بر لیتر) پس از 16 روز نگهداری در دمای 5 درجه سانتی­گراد بدست آمد. از نظر مولفه­های رنگ، آریل­های تیمار شده با آلوئه­ورا (50 درصد) مطلوبیت بیشتری نسبت به سایر تیمار­ها و شاهد پس از 8 روز نگهداری داشتند. آریل­های تیمار شده با پکتین 375/0 درصد نسبت به سایر تیمار­ها و شاهد ارزیابی حسی و چشایی بهتر و ماندگاری بیشتری داشتند.
متن کامل [PDF 253 kb]   (1674 دریافت)    

دریافت: 1395/2/1 | پذیرش: 1395/10/1 | انتشار: 1396/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.