دوره 13، شماره 57 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 57 صفحات 143-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karazhiyan R, Habibi Najafi M B, Yavar manesh M, Edalatian M R, Poriyan Far H R. Evaluation suitable method for DNA extraction Aspergillus niger from tomato paste. FSCT 0; 13 (57) :133-143
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2596-fa.html
کاراژیان رضا، حبیبی نجفی محمد باقر، یاورمنش مسعود، عدالتیان محمدرضا، پوریان فر حمیدرضا. ارزیابی روش مناسب استخراج DNA کپک Aspergillus niger از رب گوجه فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (57) :133-143

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2596-fa.html


1- دانشجوی دکترا. مهندسی کشاورزی- علوم و صنایع غذایی. گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد صنایع غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی
3- استادیار صنایع غذایی. دانشگاه فردوسی مشهد. دانشکده کشاورزی گروه علوم و صنایع غذایی
4- استادیار بیوتکنولوژی. جهاددانشگاهی مشهد. گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ های صنعتی جهاددانشگاهی مشهد
چکیده:   (4906 مشاهده)
چکیده در این تحقیق روش های استخراج DNA آسپرژیلوس نایجر از رب گوجه فرنگی بهینه سازی شده و با همدیگر مقایسه شده اند. به این منظور از روش های کلاسیک استخراج بهینه سازی شده و روش های مبتنی بر کیت تجاری استفاده شد. اسپور کپک آسپرژیلوس نایجر در غلظت های مختلف (101، 103، 105 CFU/gr) به رب گوجه فرنگی اضافه شد و پس از رشد و ایجاد میسیلوم کپک استخراج DNA با پنج روش انجام شد.تفاوت روش های به کار گرفته شده بر اساس استفاده از نیتروژن مایع، اولتراسوند و محلول های لیز کننده دیواره سلولی بود. این روش ها از نقطه نظر کمیت و کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از روش اسپکتروفتومتری با دستگاه نانودراپ مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین با استفاده از الکتروفورز ژل DNA استخراج شده از لحاظ عدم مشاهده هاله و نبود آلودگی پروتئینی و جهت بررسی وجود ممانعت کننده های PCR در نمونه های DNA استخراج شده عملیات PCR با استفاده از پرایمرهای پیشرونده و پس رونده طراحی شده انجام شد. نتایج نانودراپ و الکتروفورز ژل DNA و نتایج PCR در 5 روش موید این مطلب است که روش 1 مناسب ترین روش برای استخراج DNA این کپک از رب گوجه فرنگی می باشد.
متن کامل [PDF 348 kb]   (2282 دریافت)    

دریافت: 1394/8/17 | پذیرش: 1394/8/17 | انتشار: 1395/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.