دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 347-335 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sohrabpour S, Esmaielzadeh R, Raftani Amiri Z. The effect of ultrasound assisted and super critical fluid extraction on antioxidant and antibacterial properties of cinnamon extract . FSCT 2019; 16 (86) :335-347
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24841-fa.html
سهراب پور سپیده، اسمعیل زاده کناری رضا، رفتنی امیری زینب. اثر تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی بر خصوصیات آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌میکروبی عصاره دارچین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :335-347

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-24841-fa.html


1- دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی ساری ، sepidesohrabpour@gmail.com
2- دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ساری
چکیده:   (2074 مشاهده)
با توجه به مشکلات متعدد گزارش شده، علاقه مصرف کنندگان به استفاده  از افزودنی‌های طبیعی به جای افزودنی‌های سنتتیک امری اجتناب ناپذیر گردیده است. تحقیق پیش رو با استفاده از تیمارهای استخراج با کمک اولتراسوند و سیال فوق بحرانی، پس از اندازه گیری میزان ترکیبات فنولی، به اندازه گیری فعالیت ضد اکسایشی عصاره ها با آزمونهای حذف کنندگی رادیکال‌های آزاد DPPH، رنگبری بتاکاروتن و قدرت کاهندگی فریک (FRAP) و درنهایت اندازه گیری مقدار توکوفرول کل نمونه ها پرداخته است. نتایج حاصل نشان داد که فراصوت (دمای 45 درجه سانتیگراد در مدت زمان 30 دقیقه) قادر به استخراج ترکیبات فنولی بیشتری می باشد و قدرت آنتی اکسیدانی این عصاره در هر سه آزمون در مقایسه با عصاره سیال فوق بحرانی (فشار 100 بار، دما 55 درجه سانتیگراد، سرعت جریان دی اکسید کربن 16 گرم بر دقیقه، سرعت جریان اتانول (بعنوان اصلاحگر) 4 میلی لیتر بر دقیقه و زمان استخراج 3 ساعت، بیشتر می‌باشد. قدرت آنتی‌اکسیدانی این عصاره در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ در غلظت های مختلف متفاوت بود. فعالیت ضد باکتریایی (حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی) این عصاره ها در برابر چهار باکتری بیماری‌زا و عامل فساد مواد غذایی شامل دو گونه گرم منفی اشرشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا، و دو گونه گرم مثبت باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس ارزیابی گردید و نتایج نشان داد که غلظت ppm 500 هر دو عصاره قادر به بازدارندگی و نیز کشندگی کلیه باکتری‌های مورد بررسی در این مطالعه می­باشد.
 
متن کامل [PDF 874 kb]   (1207 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1397/6/15 | پذیرش: 1397/12/11 | انتشار: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.