دوره 14، شماره 70 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 70 صفحات 134-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

آموزیان ندا، شاکری شهریار، ملکی محمود، شاکری احمد. ترشح لیپاز و تولید دوکوزاهگزانوئیک اسید توسط سویه آئورانتیوکیتریوم رشد یافته در روغن کتان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (70) :123-134

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2482-fa.html


1- کارشناس ارشد، رشته بیوتکنولوژی کشاورزی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
2- استادیار، دکترای میکروبیولوژی صنعتی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
3- استادیار، دکترای بیوتکنولوژی کشاورزی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
4- رزیدنت قلب و عروق، مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (3019 مشاهده)
چکیده
اسیدهای چرب امگا 3 گروه بزرگی از اسیدهای چرب غیر اشباع می‎باشند. مهم‎ترین اسید چرب امگا3، دوکوزاهگزانوئیک اسید می‎باشد که اثرات مفیدی بر سلامتی انسان دارد. هدف این تحقیق، تبدیل روغن کتان توسط سویه بومی آئورانتیوکیتریوم به روغن امگا3 غنی از DHA و اسید لینولنیک بود. ابتدا، تولید آنزیم لیپاز در این سویه و فعالیت آن در محیط مایع سنجش شد. سپس تولید بیومس و روغن امگا3 در محیط حاوی مقادیر متفاوت روغن کتان تعیین شدند. مقدار اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، توسط کروماتوگرافی گازی تعیین شدند. سویه آئورانتیوکیتریوم بعد از گذشت 48 ساعت در محیط اختصاصی تولید لیپاز، یک هاله رسوبی 6 میلی‎متری ایجاد کرد. فعالیت لیپاز تولیدی در محیط حاوی 1 درصد روغن کتان 150 واحد در میلی‎لیتر اندازه گیری شد. پروفایل اسیدهای چرب تولید شده در محیط فاقد روغن کتان شامل C14، C15، C16، C17، C18، C18:1، DPAو DHA بود. با افزودن روغن کتان به محیط کشت، بیومس تا 7/15 گرم در لیتر افزایش یافت. بیشترین مقدار  DHA(388 میلی‎گرم در لیتر) و روغن (25/53%) در محیط حاوی 6/0% روغن کتان بدست آمد. با افزایش غلظت روغن کتان در محیط کشت، مقدار اسیدهای چرب اشباع تولید شده کاهش و اسیدهای چرب غیراشباع با یک یا چند پیوند دوگانه افزایش یافتند. پروفایل اسیدهای چرب تولید شده در محیط حاوی روغن کتان شامل C18:2 و C18:3، DPA و  DHAبود. در نهایت روغن امگا3 تولید شده شامل DHA، اسید لینولنیک و اسید اولئیک بود که می‎تواند در غنی‎سازی مواد غذایی و لبنیات مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 355 kb]   (1197 دریافت)    

دریافت: 1396/2/13 | پذیرش: 1396/2/13 | انتشار: 1396/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.