دوره 12، شماره 47 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 241-231 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimian A, Tabataba i R, Hashemi J. Investigation of vacuum pressure and storage time on the quality of tomato and carrot. FSCT 2015; 12 (47) :231-241
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2316-fa.html
ابراهیمیان آرش، طباطبایی کلور رضا، هاشمی جعفر. بررسی تأثیر فشار خلأ و زمان ماندگاری بر خصوصیات کیفی گوجه فرنگی و هویج. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (47) :231-241

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2316-fa.html


1- دانشآموختهی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشیار دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (4427 مشاهده)
چکیده در پژوهش حاضر، تأثیر فشار خلأ و زمان ماندگاری بر کیفیت پس از برداشت گوجه فرنگی و هویج در طول دوره نگهداری مورد بررسی قرار گرفت. سه سطح فشار خلأ 6/0 بار، 4/0 بار و 2/0 بار در نظر گرفته شد و در طول 12 روز نگهداری هویج به ازای هر سه روز یکبار و در طول 20 روز نگهداری گوجه فرنگی به ازای هر پنج روز یکبار نمونه برداری انجام شد. تأثیر تیمارهای مورد اشاره بر فاکتورهای درصد کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و pH در هویج و گوجه فرنگی بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد که تاثیر سطح فشار خلاء و زمان ماندگاری بر کلیه فاکتورهای اندازه گیری شده معنی دار است. میزان افت وزن در هر دو محصول در سطح فشار خلأ 4/0 بار کمتر بود. بعلاوه، میزان اسیدیته قابل تیتراسیون و pH هر دو محصول در سطح فشار خلأ 4/0 بار بهتر حفظ شد. بالاترین میزان سفتی گوجه فرنگی­ و هویج در سطح فشار خلأ 4/0 بار مشاهده شد. بر اساس نتایج بدست آمده نگهداری محصولات در فشار خلأ بالا (6/0 بار) منجر به کاهش کیفیت محصول گردید. به طور کلی سطح فشار خلأ 4/0 بار موجب افزایش عمر ماندگاری هر دو محصول هویج و گوجه فرنگی گردید.
متن کامل [PDF 390 kb]   (2143 دریافت)    

دریافت: 1394/4/13 | پذیرش: 1394/4/13 | انتشار: 1394/5/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.