دوره 16، شماره 89 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 89 صفحات 324-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh S, Jafarpour S A, Yeganeh S, Safari R. Effect of probiotic coating of Pediococcus acidilactici and Lactobacillus plantarum on physical indicators of rainbow trout fillet (Oncorhynchus mykiss). FSCT 2019; 16 (89) :315-324
علیزاده سکینه، جعفرپور سید علی، یگانه سکینه، صفری رضا. ارزیابی اثر پوشش پروبیوتیکی باکتری‌های Pediococcus acidilactici و Lactobacillus plantarum روی شاخص های فیزیکی فیله ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (89) :315-324

1- دانشجو ، Alizadehsahar17@gmail.com
2- دانشیار
3- استادیار
این تحقیق جهت بررسی امکان استفاده از پوشش پروبیوتیکی باکتری‏های  Pediococcus acidilactici و Lactobacillus plantarum  برای افزایش نگهداری فیله‏ی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال و ارزیابی خصوصیات فیزیکی فیله انجام شد. در این مطالعه شاخص های فیزیکی (رنگ و بافت) فیله ها در فاصله زمانی صفر، 7، 14و 21 روز مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده شاخص رنگ ( *L*, a*, b) و شاخص بافت (نیروی نفوذ، عمق نفوذ و استحکام بافت) در فیله های تیمار شده نسبت به تیمار شاهد از شرایط بهتری برخوردار بوده است. به عبارت دیگر استفاده از پوشش پروبیوتیکی باعث گردید در روز 21 شاخص قرمزی فیله افزایش یافته و از سویی شاخص زردی از افت کمتری برخوردار باشد. در خصوص شاخص های بافت مانند نیرو، عمق نفوذ و استحکام تیز استفاده از پوشش پروبیوتیکی در درصدهای بالاتر آلژینات و آب پنیر منجر به حفظ بهتر کیفیت بافت فیله نسبت با سایر تیمارها گردید.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...)
دریافت: 1397/4/25 | پذیرش: 1398/4/24 | انتشار: 1398/4/24