دوره 14، شماره 63 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 63 صفحات 90-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad zade Milani J, Nasrolah Taj L, Kaboosi H, Maleki G. Effect of Charkhak (Launaeaacanthodes) gum coating on shelf life of peanuts. FSCT 2016; 14 (63) :83-90
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2269-fa.html
محمدزاده میلانی جعفر، نصرالله نتاج لیلا، کابوسی حامی، ملکی گیسو. تاثیر پوشش دهی با صمغ چرخک (Launaeaacanthodes) بر ماندگاری بادام زمینی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (63) :83-90

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2269-fa.html


1- دانشیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیت الله آملی
3- استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدآیت الله آملی
4- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (6747 مشاهده)
  چکیده بادام زمینی یکی از گیاهان روغنی ارزشمند و پرمصرف در دنیا می باشد. درصورت نامساعد بودن شرایط محیطی در دوره انبارمانی، تغییر وزن در اثر جذب رطوبت، انجام واکنشهای اکسایشی، کپک زدگی و تولید آفلاتوکسین توسط آسپرژیلوس فلاووس باعث تخریب بافت و افت کیفیت محصول می شوند. هدف ازانجام این پژوهش، بررسی اثر پوشش خوراکی صمغ چرخک درجلوگیری از جذب رطوبت، تغییر وزن، تندی اکسایشی و فعالیت قارچی در بادام زمینی است. بدین منظور ابتدا صمغ چرخک استخراج، خالص سازی و خشک شد. سپس روی دانه های پوست کنده شده با محلول های 5/0% و 1% وزنی- حجمی پوشش داده شد. جذب رطوبت، افزایش وزن، فساد اکسیداتیو و آزمون های میکروبی بررسی شدند. نتایج نشان داد که غلظت 1% از صمغ چرخک بطور معنی داری (05/0>p) مانع از جذب رطوبت و تغییر وزن شده و به طور معنی داری واکنش های اکسایشی را کاهش داد. اما این مقدار تاثیر معنی داری برجلوگیری از رشد آسپرژیلوس نداشت.
متن کامل [PDF 221 kb]   (3781 دریافت)    

دریافت: 1395/2/22 | پذیرش: 1395/9/22 | انتشار: 1396/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.