دوره 15، شماره 78 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 78 صفحات 42-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نمدی پور عباس، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد. بررسی فعالیت ضداکسایشی عصاره‌های مختلف میوه کنار و مقایسه فعالیت ضداکسایشی آن با ضداکسایش مصنوعی BHT در روغن سویا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (78) :33-42

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-22363-fa.html


1- دنشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (4372 مشاهده)
میوه‌ی کنار دارای خصوصیات تغذیه‌ای بسیار مفیدی می‌باشد و برای درمان بیماری‌های مختلفی در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ویژگی‌های ضداکسایشی عصاره‌های اتانولی، متانولی و آبی میوه کنار (Ziziphus spina-christi) در سه غلظت 600، 800 و 1000 PPM و مقایسه بهترین عصاره با ضداکسایش مصنوعی BHT با غلظت 200 PPM در روغن سویا بود. عصاره اتانولی کنار در هر سه غلظت 600 ، 800 و 1000 PPM در تمام آزمون‌های آنتی‌اکسیدان (DPPH، ظرفیت ضداکسایشی کل و قدرت احیاکنندگی اتم آهن) به صورت معناداری عملکرد بهتری نسبت به عصاره‌های متانولی و آبی داشت. عصاره متانولی نیز نسبت به عصاره آبی در تمام آزمون‌ها به صورت معناداری عملکرد بهتری از خود نشان داد. در مقایسه با BHT در دو آزمون قدرت مهار کنندگی و ظرفیت ضداکسایشی کل، غلظت 1000 PPM دو عصاره اتانولی و متانولی و در آزمون قدرت احیا کنندگی فقط غلظت 1000 PPM عصاره اتانولی عملکرد بهتری در مقایسه با BHT داشتند. در جلوگیری از اکسایش روغن سویا (آزمون پراکسید و TBA) عصاره‌ منتخب از آزمون‌های ضداکسایشی(اتانولی) در دو غلظت 800 و 1000 PPM به صورت معنی‌داری عملکرد بهتری نسبت به BHT داشت و در غلظت 600 PPM اثر این عصاره از BHT به صورت معنی‌داری ضعیف‌تر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی کنار دارای بیشترین قدرت ضداکسایشی می‌باشد و در غلظت‌‌های بالا توان رقابت با غلظت‌‌‌های مورد استفاده BHT (200 PPM ) در مواد غذایی را دارد و برای معرفی به عنوان جایگزین ضداکساینده مصنوعی BHT مناسب می‌باشد.
متن کامل [PDF 1895 kb]   (1086 دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/4/2 | پذیرش: 1397/4/2 | انتشار: 1397/4/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.