دوره 15، شماره 75 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 75 صفحات 13-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ملکی الهام، قربانی محمد، حمید محمد، صادقی ماهونک علیرضا، خمیری مرتضی. تشخیص وجود مشتقات خوکی در نمونه‌های گوشت و غذاهای بسیار فرآوری شده مشکوک با استفاده از روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز زمان واقعی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (75) :22-13

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2116-fa.html


1- دانشجوی دکتری شیمی مواد غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- عضو هیئت علمی و معاون تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- عضو هیات علمی بخش پزشکی مولکولی مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی انیستیتو پاستور ایزان
4- عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (5820 مشاهده)
چکیده
تشخیص وجود اجزای خوکی در فرآورده‌های غذایی دیگر به ویژه در کشورهای اسلامی و در غذاهای حلال اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق از روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز زمان واقعی بر مبنای سایبرگرین جهت تشخیص DNA خوک در گوشت و مشتقات بسیار فراوری شده خوک مانند ژلاتین و محصولات حاوی ژلاتین استفاده شد. این روش از پرایمرهای جدید اختصاصی که توسط نرم افزار AlleleID7 طراحی شده‌اند را بکار می‌برد که قطعه‌ای 114 جفت بازی از ناحیه D-loop میتوکندری خوک را تکثیر می‌کند. پس از بهینه‌سازی ترکیب مخلوط و برنامه دمایی جهت حداکثر فلوروسانس و حداقل چرخه آستانه، منحنی استاندارد سری رقت تهیه شده از DNA استخراج شده از گوشت خوک، توان تشخیص رقت 001/0 در مقایسه با DNA اولیه را با کارایی 92% نشان داد. اختصاصی بودن روش با آزمایش DNA استخراج شده از گوسفند، گاو، مرغ و ماهی ارزیابی شده و هیچ گونه تکثیری در نمونه‌های کنترل منفی دیده نشد. جهت ارزیابی این روش در تشخیص مشتقات خوکی در غذاهای بسیار فرآوری شده چند نمونه پودر و ورق ژلاتین انتخاب شدند و روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز زمان واقعی بر مبنای سایبرگرین در تشخیص تمام آنها موفق بود.
متن کامل [PDF 228 kb]   (2502 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/9/17 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1397/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.