دوره 16، شماره 86 - ( 1398 )                   جلد 16 شماره 86 صفحات 271-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri F, Radi M, amiri S. Evaluating the physical, mechanical and morphological properties of sodium alginate nanocomposite film containing solid lipid nano-particles. FSCT 2019; 16 (86) :263-271
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-21069-fa.html
باقری فرود، رادی محسن، امیری صدیقه. بررسی خواص فیزیکی، مکانیکی و مورفولوژی فیلم نانوکامپیوزیت آلژینات سدیم حاوی نانوذرات چربی جامد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1398; 16 (86) :263-271

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-21069-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران ، m.radi@iauyasooj.ac.ir
چکیده:   (2698 مشاهده)
بیشتر مواد بسته‌بندی غذایی از پلیمرهای غیرقابل تجزیه تولید می‌شوند که یک مشکل جدی زیست محیطی به‌حساب می‌آید. مواد طبیعی مثل پلی‌ساکاریدها، به‌عنوان جایگزین پلیمرهای سنتزی عرضه شده‌اند که آلودگی زیست محیطی را به حداقل می‌رسانند و نسبتا کم هزینه هستند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر نانوذرات چربی بر مورفولوژی، خواص مکانیکی و ممانعت کنندگی فیلم آلژینات‌سدیم بود. برای این منظور نانوذرات چربی در سه سطح 0.025%، 0.05% و 0.1% به فیلم آلژینات‌سدیم اضافه گردید و ویژگی‌های نوری، قدرت کشش، ازدیاد طول در نقطه‌ی شکست، ضریب یانگ، نفوذپذیری به بخار آب و ریزساختار (SEM) فیلم‌ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذرات چربی جامد، ازدیاد طول در نقطه‌ی شکست و نفوذپذیری به بخار آب افزایش یافت (05/0>P) ، در حالی‌که از نظر قدرت کشش و ضریب یانگ اختلاف آماری معنی‌داری با نمونه کنترل مشاهده نشد (05/0>P). فیلم‌های حاوی غلظت بالای نانوذرات چربی جامد (1/0%)، کمی مایل به زرد بودند و کدورت بالایی داشتند (05/0>P). تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان داد که استفاده از نانوذرات چربی جامد باعث ایجاد حفرات ریز در بافت فیلم آلژینات گردید که میزان این حفرات با افزایش غلظت نانوذرات، افزایش یافت. در نهایت نتایج به‌دست آمده از این کار نشان می‌دهند که نانوذرات چربی جامد برای افزایش انعطاف‌پذیری فیلم مناسب هستند اما اثر مثبتی بر ویژگی ممانعت کنندگی فیلم ندارند.    
متن کامل [PDF 1391 kb]   (1438 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1397/2/30 | پذیرش: 1397/7/22 | انتشار: 1398/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.