دوره 1، شماره 3 - ( 1383 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 44-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study the effect of feeding rate of material and pressure of outlet of polisher on quantity of rice breakage. FSCT 2004; 1 (3) :31-44
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-209-fa.html
بررسی اثر آهنگ تغذیه مواد و فشار دهانه تخلیه سفید کن بر مقدار شکست برنج سفید به‌ دست‌ آمده از سفید کن مالشی ‌دمشی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1383; 1 (3) :31-44

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-209-fa.html


چکیده:   (3948 مشاهده)
شکست برنج در حین عملیات تبدیل، از جمله دغدغه های فراوری این محصول در کشور ما محسوب می‌شود. قیمت برنج شکسته، حدود 30 تا 50 درصد قیمت برنج سالم است. از این‌رو تحقیق در مورد بررسی اثر پارامترهای مهم بر عملکرد دستگاههای تبدیل شلتوک، امری ضروری است. به‌همین منظور در قسمتی از مطالعات مربوط به بررسی پارامترهای موثر بر عملکرد سفیدکنهای مالشی‌دمشی در موسسه تحقیقات برنج کشور، اثر آهنگ ورود مواد به درون سفیدکن و اثر فشار دهانه تخلیه دستگاه بر مقدار شکست برنج سفید حاصله بررسی گشت. سطوح آهنگ تغذیه مواد عبارت از چهار سطح 150،200 ،250و300 کیلوگرم در ساعت و سطوح فشار دهانه تخلیه سفیدکن عبارت از چهار سطح 175،150،125و200 گرم بر سانتی‌متر مربع بودند. ارقام مورد بررسی نیز شامل سه‌ رقم برنج متداول در استان گیلان به نامهای غریب (دانه‌کوتاه)، بینام (دانه‌متوسط) وخزر (دانه‌بلند) بود. نتایج نشان داد با افزایش آهنگ تغذیه مواد به‌ درون سفیدکن، در ابتدا، مقدار شکست برنج سفید حاصله،‌ کم و سپس زیاد ‌شد. در ضمن بیشترین و کمترین مقادیر شکست مربوط به ارقام خزر و غریب بود. مقایسه میانگین کل تیمارهای صفت شکست نشان داد تیمارهای مناسب، از ‌نظر ترکیب فشار دهانه تخلیه و آهنگ ورود مواد برای رقم ‌بی‌نام، ترکیب فشارg/cm2125 و آهنگ kg/h250، برای رقم خزر، ترکیب آهنگ kg/h300 و فشار g/cm2 125 و برای رقم غریب نیز بهترین تیمار عبارت از آهنگ ورود مواد kg/h150 و فشار دهانه تخلیه g/cm2 150 می‌باشد بهترین و ساده‌ترین مدل مقدار شکست برنج سفید بر حسب سه‌ متغیر آهنگ ورود مواد، فشار دهانه تخلیه سفیدکن و ضریب رعنایی دانه شلتوک به‌دست آمد.
واژه‌های کلیدی: برنج، سفید کردن، درصد شکست، شالیکوبی
متن کامل [PDF 3969 kb]   (4336 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: دانشکده مهندسی شیمی
دریافت: 1383/7/29 | پذیرش: 1383/8/29 | انتشار: 1383/9/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.