دوره 13، شماره 52 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 52 صفحات 24-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

Molla Khalili Meybodi N, Mohammadi Far M A, Abdol Maleki K. Effect of irradiated Gum Tragacanth on the stability of oil in water emulsion. FSCT 2016; 13 (52) :13-24
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2054-fa.html
ملاخلیلی میبدی ندا، محمدی فر محمد امین، عبدالملکی خدیجه. بررسی تأثیر پرتو دهی صمغ کتیرا بر توانایی این صمغ در پایدارسازی امولسیون روغن در آب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (52) :13-24

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-2054-fa.html

1- 1- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- 2- مرکز تحقیقات تشخیص مولکولی مخاطرات مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
3- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده مطالعات پیشین حاکی از توانایی صمغ کتیری گونه آستراگالوس گوسیپیتوس بر پایدارسازیامولسیون روغن در آب است. امروزه پرتو دهی به منظور سالم سازی بسیاری از پلیمرها مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج تحقیقات بیانگر تأثیر معنی دار پرتو دهی بر وزن ملکولی و ویژگی های عملکردی صمغ ها و از جمله صمغ کتیراست. هدف از این تحقیق، بررسی اثر پرتو دهی صمغ کتیرا، در دوز های 0، 5/1، 3، 5 کیلوگری بر اندیس پایداری امولسیون روغن در آب  محتوی 5/0% وزنی- وزنی صمغ کتیرا و 10% وزنی- وزنی روغن آفتابگردان با تعیین اندیس خامه ای شدن است. به منظور پی بردن به ساز و کار پایدار سازی، ویژگی های رئولوژیک و پارامترهای توصیف کننده اندازه ذرات امولسیون نیز تعیین شد. برای تعیین ویژگی های رئولوژیک از دستگاه رئومتر و به منظور تعیین پارامترهای توصیف کننده اندازه ذرات از تکنیک تفرق نور لیزر استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که ویژگی های رئولوژیک و پارامترهای توصیف کننده اندازه ذرات و در نتیجه پایداری امولسیون ها در اثر پرتو دهی صمغ کتیرا تغییر می کند. میزان این تغییرات به دوز پرتو دهی بستگی دارد. داده های حاصل از آزمون نشان می دهد پرتو دهی صمغ کتیرا در 5/1 کیلوگری با تأثیر بر پارامترهای مورد مطالعه پایدار ترین سامانه را ایجاد می کند.

دریافت: 1394/2/28 | پذیرش: 1394/10/28 | انتشار: 1395/3/1