دوره 15، شماره 81 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 81 صفحات 236-229 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

خوری مرضیه، خوری عصمت، محمدی ثانی علی. بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (81) :229-236

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20028-fa.html


1- فارغ التحصیل دکتری دامپزشکی دانشگاه فردوسی
2- سرپرست آزمایشگاه معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو تربت حیدریه
3- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
چکیده:   (2423 مشاهده)
آفلاتوکسین‌ها متابولیت‌های ثانویه کپک‌ها هستند که بوسیله گونه‌های کپک آسپرژیلوس تولید می‌گردند. آفلاتوکسین یکی از شایع‌ترین سموم قارپی است که غالبا در شیر و فرآورده‌های شیری یافت می‌شود و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و روش HPLC بود. در این مطالعه مقطعی، تعداد 129 نمونه پنیر سفید تولید شده از کارخانه فراورد‌ه‌های لبنی شهر مشهد در فصل تابستان 1395 جمع‌آوری و تعداد 82 نمونه از نظر وجود آفلاتوکسین M1 با استفاده ازروش الایزا و 47 نمونه نیز با استفاده از روش HPLC در خصوص وجود آفلاتوکسین M1 بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/22 و آزمون‌های آماری T-student مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. مطابق نتایج بدست آمده درصد آلودگی در نمونه‌ پنیرهای مورد آزمون مطابق روش الایزا و HPLC به ترتیب 68.22 درصد و 64.58 درصد بود که تفاوت آماری معنی‌داری در سطح 5 درصد (0.05
متن کامل [PDF 397 kb]   (1729 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/12/22 | پذیرش: 1396/7/11 | انتشار: 1397/7/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.