دوره 15، شماره 82 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 82 صفحات 166-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

پورشریف املشی زهرا، صداقت ناصر، شهیدی فخری. تخمین زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول با پوشش خوراکی(آلوئه ورا- کیتوزان) و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده (MAP). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (82) :151-166

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-20004-fa.html


1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:   (2247 مشاهده)
پرتقال تامسون ناول بطور وسیعی در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران کشت می گردد و در مقایسه با سایر ارقام مرکبات از اهمیت تجاری خاصی برخوردار است. پرتقال در طی دوره نگهداری دچار افت کیفیت و کاهش زمان ماندگاری می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر استفاده از پوشش های خوراکی و بسته بندی اتمسفر اصلاح شده بر زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول می باشد. در این بررسی، پرتقال با پوشش خوراکی کیتوزان- آلوئه ورا تیمار شد و در دمای 10 و 30 درجه سانتی گراد به مدت 9 هفته در سه نوع بسته بندی اتمسفر اصلاح شده فعال، غیر فعال و بسته های منفذ دار، نگهداری گردید و ویژگی های حسی، ویتامین ث و تغییرات رنگ(b*،a*،L*) مورد بررسی قرار گرفت همچنین زمان ماندگاری پرتقال به روش تسریع شده، تخمین زده شد. نتایج نشان داد که پوشش دهی سبب افزایش زمان ماندگاری پرتقال گردید. با افزایش دما و زمان نگهداری، پذیرش کلی، مقدار ویتامین ث،b* وL* کاهش یافت. حداکثر زمان ماندگاری 106 روز بر اساس پذیرش کلی برای پرتقال پوشش دار و بسته های منفذ دار و دمای 10 درجه سانتی گراد به دست آمد. بین نتایج زمان ماندگاری به دست آمده از روش ارزیابی حسی و روش سینتیک افت ویتامین ث همبستگی معنی داری مشاهده شد. رگرسیون تابع درجه دوم با R2=1 بهترین برازش را برای تخمین ماندگاری تمامی تیمارها داشت. با توجه به نتایج، استفاده از پوشش خوراکی به همراه بسته بندی منفذ دار برای افزایش زمان ماندگاری پرتقال تامسون ناول پیشنهاد می گردد.
متن کامل [PDF 519 kb]   (1340 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/3/21 | پذیرش: 1396/5/9 | انتشار: 1397/9/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.